Eğitim Fhd Nedir, Açılımı Ne Demek? Full Hd'nin Özellikleri Nelerdir?

Fhd Nedir, Açılımı Ne Demek? Full Hd'nin Özellikleri Nelerdir?

27.10.2021 - 01:51 | Son Güncellenme:

Özellikle söz konusu televizyon olduğu zaman FHD kısaltması ile çok sık karşı karşıya kalınır. Bu kısaltmanın ne olduğu ise merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki FHD nedir, açılımı ne demek? Full HD'nin özellikleri nelerdir? İşte bu özellik hakkında merak edilen bilgiler.

Fhd Nedir, Açılımı Ne Demek Full Hdnin Özellikleri Nelerdir

Teknolojik açıdan günümüzde televizyonlar ve birçok cihaz görsel olarak her geçen gün gelişiyor. Bu gelişim süreci içerisinde özellikle televizyonlar açısından full HD özelliği ilgi çekmektedir. Bu kısaltmanın ne olduğu ve ne işe yaradığı da yine merak edilen konular arasında geliyor.

Haberin Devamı

 FHD Nedir, Açılımı Ne Demek?

 İngilizce bir kısaltma olarak FHD ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda uzun adı ile Full High Definition olarak ifade edilir. Türkçe adı üzerinden ise yüksek çözünürlük anlama geldiğini söylemek mümkün. Özellikle piksel adı verilen noktacıkları bir araya gelmesi eşliğinde, daha etkili bir çözünürlük elde edilir. Böylece daha net görüntü ile film ya da dizi ile beraber birçok farklı programı izleme şansı sağlanır. Bu konuda piksel sayısı ne kadar fazla ise televizyonun çözünürlüğü o kadar yüksek hale gelir.

 Full HD'nin Özellikleri Nelerdir?

 Sağlamış olduğu birçok özellik ile beraber full HD günümüzde öne çıkıyor. Özellikle piksel yoğunluğu ile beraber daha derin ve keskin görüntüsü sağlanır. Aynı zamanda farklı piksel noktacıklarından oluşması ile beraber göz yorgunluğu da alma şansı verir. Diğer yandan daha geniş bir renk skalası oluşturduğunu söylemek mümkün.