Eğitim Fizyolojik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Fizyoloji Ne İle İlgilenir?

Fizyolojik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Fizyoloji Ne İle İlgilenir?

27.05.2021 - 15:34 | Son Güncellenme:

Canlıların doku ve organlarında görev yapmakta olan birçok çeşit canlı hücreleri bulunmaktadır. Bu hücrelerin ayrı ayrı ve çeşit çeşit görevleri bulunmaktadır. Bu görevler bilimin inceleme alanı sayesinde ortaya koyulmaktadır. Bu kapsamda görevini yapan bilim, fizyoloji bilimidir. Peki, fizyolojik ne demektir? Fizyoloji ne ile ilgilenir? Fizyoloji, Türkçe bir kelime midir? Türk Dil Kurumu fizyolojiyi nasıl açıklamaktadır? İşte, fizyoloji ve fizyolojik ifadesinin kullanımını içeren tüm detaylar.

Fizyolojik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Fizyoloji Ne İle İlgilenir

Fizyolojik, Türkçe bir kelime değildir. Fizyolojik Fransızcadan gelen sözcükler arasındadır. Fransızcada "physiologique" şeklinde dile getirilir. TDK, fizyoloji ifadesini açıklamalarına dahil etmiştir.

Fizyolojik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Fizyolojik hakkında TDK web içeriğinde elde edilen açıklamalar doğrultusunda;

- Fizyoloji ve vücutla ilgili.
- Doğal olarak işleyen, normal.

Fizyoloji Ne ile İlgilenir?

Biyoloji alanında yapılan çalışmalar doğrultusunda canlıların hücre, doku ve organlarının görevleri ile bu görevlerin nasıl yerine geldikleri hakkında inceleme yapan bilim dalına fizyoloji denmektedir. Yani fizyoloji bilimi hücrelerin etkili oldukları yerler ve görevleri hakkında detaylara ulaşır. Hücresel özellik fizyoloji ile ifade edilir.