Eğitim Fondöten Nedir, Ne İşe Yarar? Fondöten Nasıl Kullanılır?

Fondöten Nedir, Ne İşe Yarar? Fondöten Nasıl Kullanılır?

12.09.2022 - 16:48 | Son Güncellenme:

Bir makyaj ürünü olarak karşımıza çıkan fondöten son derece kullanışlı olması ile bilinir. Çünkü fondöten kullanarak makyaj için dikkat çekici bir zemin hazırlama şansı vardır. Özellikle ciltteki kusurları kapatmak adına yararlı bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Zaten günlük rutin içerisinde fondötenin yeri oldukça farklı olarak bilinir. İşte, tüm merak edilenler.

Fondöten Nedir, Ne İşe Yarar Fondöten Nasıl Kullanılır

Her makyaj malzemesi gibi fondötende son derece yararlı özelliklere sahip olarak dikkat çeker. Bu ürünü kullanarak ciltteki kusurları örtmek mümkündür. Tabi makyaj için gerekli olan zemin içinde fondötenin katkısı olduğunuz söylemek doğru olur.

Haberin Devamı

Fondöten Nedir, Ne İşe Yarar?

Fondöten, farklı yapısı ile ciltteki kusurları saklamaya yarar. Özellikle siyah noktalar, ciltteki lekeler ve renk uyumsuzlukları bu yolla kapatılabilir. Ayrıca daha doğru bir makyaj yapmak içinde fondötenin yardımı olacaktır. Fondöten sözcüğü Fransızca kökenli olarak dilimizde yer alır.

Fondöten Nasıl Kullanılır?

Fondöten kullanmak için farklı türler bulunur. Öncelikle arzu ettiğiniz bir fondöten türünü seçin. Cildinizi temizleyerek nemlendirin. Bu nemlendirici işlemin ardından makyaj kısmına geçin. Fondöteni yeterli miktarda cildinize uygulayın. Az veya çok olmaması gerekir. Yani ortasını bularak belirli miktarda fondöten sürün.

Fondöteni sürerken aşırıya kaçmamaya çalışın. Ayrıca bunu yaparken miktarı az şekilde tutmayın ve orta seviyeyi ayarlayın. Bu sayede cilde uygulanan fondöten başarılı sonuçlar verecektir. Bunun için fondöten yavaş yavaş kademeli şekilde uygulayın. Böylelikle doğru bir şekilde fondöten sürmüş olacaksınız.