Eğitim Frambuaz Nedir? Frambuaz Nerede Yetişir?

Frambuaz Nedir? Frambuaz Nerede Yetişir?

30.03.2021 - 14:46 | Son Güncellenme:

Frambuaz meyve çeşitlerinden biridir. Frambuazın nerede yetiştiği ve tam olarak ne olduğu pek çok kişinin merak ettiği bir konudur. Frambuazın faydaları da pek çok kişi tarafından araştırılan bir konu oluyor. Frambuaz nedir? Frambuaz nerede yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Frambuaz Nedir Frambuaz Nerede Yetişir

Frambuaz, içeriğinde bulunan C vitaminleriyle insan sağlığına oldukça faydalı olan bir meyvedir.

Haberin Devamı

 Frambuaz Nedir?

 A vitamini ve kalsiyum bakımından oldukça zengin bir meyve türüdür. İskoçya ülkesinde meşhur olan bu meyve, tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar gelmiş ve tüketilmektedir. Bu meyveler eski zamanlardan bu yana şifa niyetine tüketiliyor. Gül bitkisinin bir üyesi olan meyvelerden biridir. Bu meyvenin kalorisi oldukça düşüktün ve antioksidan etkisi bulunur. 100 gram frambuaz içerisinde sadece 52 kalori bulunuyor. Düşük kalorili olması nedeniyle kilo vermek isteyen kişilerin çok tercih ettiği bir üründür. 

 İnsan sağlığına faydalı olan bu meyve, eski çağlarda çok fazla tüketiliyordu. Gül ailesinden olan frambuaz, ahududu olarak da biliniyor. Doğada frambuazın 200 farklı çeşidi bulunuyor. Özellikle antioksidan içermesi nedeniyle sağlığa oldukça faydalıdır. Vücudun ihtiyaç duyduğu C vitamini ihtiyaçları frambuaz tüketilerek karşılanabilir.

Haberin Devamı

 Frambuaz Nerede Yetişir?

 Frambuazlara her bölgede rastlamak mümkündür. Frambuazlar, ülkemizin kuzeyinden batıya doğru uzanan tüm boylamda bulunur. Özellikle 1000m üzeri akımlarda çok rastlanılır. Toprakta nemin fazla olduğu bölgelerde frambuazlar yetiştirilebilir. Akdeniz bölgesi veya Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde kolaylık yetiştirilebilen bir meyve türüdür. Frambuaz yetiştiriciliği çok zorlu koşullarda yapılabiliyor. Oldukça fazla özen isteyen bir meyvedir. 

 Diğer yetiştirilen meyvelere göre bakıldığında oldukça zor bir yetiştirilme tarzı bulunuyor. Pek çok kişi frambuaz yetiştirebilmek adına, en uygun olan toprağı araştırması gerekiyor. Özellikle toprakların çok nemli olması frambuazın yetiştirilmesine yeterli olacaktır. Nemli toprakları seven bölgelerde frambuaz daha çok görülür.