Eğitim G Kuvveti Testi Nedir, Neden Yapılır? G Kuvveti Testi Nasıl Yapılır?

G Kuvveti Testi Nedir, Neden Yapılır? G Kuvveti Testi Nasıl Yapılır?

21.04.2021 - 14:09 | Son Güncellenme:

Yerçekimine bağlı olarak günümüzde G kuvveti değişkenlik göstermektedir. Dünya bu konuda insan yapısına uyumlu şekilde tüm canlılar için belli bir G kuvveti uygular. Peki G Kuvveti testi nedir, neden yapılır? G kuvveti testi nasıl yapılır? İşte bu konuda merak edilenler.

G Kuvveti Testi Nedir, Neden Yapılır G Kuvveti Testi Nasıl Yapılır

 Özellikle başta pilotlar ve astronotlar için olmak üzere, günümüzde pek çok amaç doğrusunda G kuvveti testi yapılır. Bu test üzerinden kişinin belli başlı koşullar doğrultusunda dayanıklılığı ve alışma süreci ön plana çıkarır. Oldukça önemli bir testtir ve günümüzde yaygın olarak gerçekleşir.

Haberin Devamı

 G Kuvveti Testi Nedir?

 Bir kütleye belirli bir durumda etki eden hızlanma G kuvveti olarak bilinir. Aynı zamanda kütleçekimsel yapı ile bağlantılı bir unsurdur. Bu doğrultuda G kuvveti kütle çekimini değil kütleçekimi üzerinden hızlanmayı gösterir. O yüzden günümüzde üretilmiş özel makineler doğrultusunda, hazırlanmış G kuvveti kapsamında yapılan teste G kuvveti testi denir.

 G Kuvveti Testi Neden Yapılır?

 G kuvveti testi günümüzde daha çok pilotlar ve astronotlar için gerçekleştirilir. Çünkü bu kişiler kullandıkları araç açısından oldukça yüksek hızlara çıkarlar. Belli bir yükseklikte belli bir hıza ulaşmış olan araçlardaki G kuvvetine alışmaları için bu test gerçekleşir. Örneğin G kuvveti günümüzde asansör üzerinden pek çok kişinin hissettiği durumlardan biridir. Aynı zamanda sabit olarak yer çekimi de dünya çapında tüm canlılara belli bir G kuvveti uygular. Ancak bu kuvvet kütleçekimi üzerinden belli bir hız doğrultusunda daha yüksek noktaya çıkar.

Haberin Devamı

 G Kuvveti Testi Nasıl Yapılır?

 Özel tasarım altında üretimi gerçekleşmiş cihazlar eşliğinde G kuvveti testi gerçekleşmektedir. Bu cihazlar kişinin hızlı bir şekilde dönmesine ve hızlanması üzerinden g kuvvetine maruz kalmasına olanak sağlar. Bu da vücudun belli bir hızlanma doğrultusunda G kuvvetine hazır hale gelmesine olanak verir.

Yazarlar