Eğitim Garnet Nedir, Kime Denir? Garnet Ne İş Yapar, Nasıl Olunur?

Garnet Nedir, Kime Denir? Garnet Ne İş Yapar, Nasıl Olunur?

09.06.2022 - 17:06 | Son Güncellenme:

Garnet, genel tanımlaması olarak paçavra açma makinası operatörü olarak bilinmektedir. İşletme genel anlamda araç ve ekipmanların şirket içerisinde kullanılması ve başka alanlara uygun şekilde düzenlenmesi adına çalışmaktadır. İş güvenliği ve işçi sağlığı hakkında düzenlemeler yaparak meslek verimliliğini arttıran önlemler almaktadır. Garnet nedir, kime denir, ne iş yapar ve nasıl olunur ayrıntıları ile sizler için derledik.

Garnet Nedir, Kime Denir Garnet Ne İş Yapar, Nasıl Olunur

Garnet, makina operatörü olarak adlandırılmaktadır. Sabit tesis ve makina operatörü başta olmak üzere kürk, deri ve tekstil alanında da makina kullanımına genel olarak garnet adı verilmektedir. Birim grubu olarak bükme ve sarma makinalarının kullanımı ve operatörlüğüne garnet denilmektedir. Bu iş için SGK ayrı bir iş kolu düzenlemesi sunmaktadır.

Garnet Nedir ve Kime Denir?

SGK tarafından desteklenen iş gruplarından biri olarak garnet çalışanları bulunmaktadır. Garnet makina operatörülüğü olarak tanımlanmaktadır. Fabrika ve tekstil alanında da garnet çalışanları bulunmaktadır. Paçavra açma makinesi olarak bilinen garnet bu alanda çalışma gösteren kişilere denilmektedir. Özellikle büyük iş alanlarında ve tesislerde çalışan kişiler garnet olarak adlandırılmaktadır. Makine operatörülüğünün diğer tüm çeşitleri için de kişilere garnet adı verilmektedir.

Garnet Ne İş Yapar ve Nasıl Olunur?

Garnet makina alanında her türlü faaliyette yer alan kişilerdir. Özellikle kürk, deri yapımı ve tekstil alanları, büyük fabrikalar, tesisler, inşaat alanlarında garnet iş planlaması gerçekleştirmektedir. Garnet olmak isteyen kişiler için aranan kriterler arasında ilkokul mezuniyeti ve gerekli eğitimlerden geçmiş olması yeterlidir.

Özellikle makina alanında deneyimli olan ya da belirli bir süre bu iş tanımlaması içerisinde çalışmış kişiler şirketler aracılıyla garnet olabilmektedir. Garnet olmak için yeterli düzeyde makina bilgisi ve kullanım şartları gerekmektedir. Böylelikle kişiler garnet olarak çalışmaya başlamaktadır.