Eğitim Geleneksel Türk Sanatları Nedir? Mezunu Ne İş Yapar?

Geleneksel Türk Sanatları Nedir? Mezunu Ne İş Yapar?

11.02.2022 - 15:10 | Son Güncellenme:

Sanat kavramı yüzyıllardır var olan ve dünya üzerinde büyük öneme sahip kavramlardan birisidir. Sanat çeşitleri arasında yer alan Geleneksel Türk Sanatları günümüzde pek çok kişi tarafından araştırılan konular arasında yer almaktadır. Peki Geleneksel Türk Sanatları nedir? Mezunu ne iş yapar? Sizlere Geleneksel Türk Sanatları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Geleneksel Türk Sanatları Nedir Mezunu Ne İş Yapar

 Sanat düşüncelerin, duyguların, sezgilerin, arzuların ve hayal gücünün yaratıcılık ile dışarıya yansıması durumudur. Çeşitli biçimlerde tanımlanan sanat kavramı ile birlikte Türk tarihinin çıkardığı Geleneksel Türk Sanatları da merak edilmektedir.

Haberin Devamı

 Geleneksel Türk Sanatları Nedir?

 Sanat şüphesiz herkes için çok önemli bir unsurdur. Türk tarihinin binlerce yıl önce ortaya çıkardığı Geleneksel Türk Sanatları farklı kültürlerden esinlenen insanın fiziksel gücünün, yeteneğinin ve düşünce gücünün en özel ve en güzel yansıması halidir. Geleneksel Türk Sanatları Türk kültürünün özel icra edilen sanatlarına denilmektedir. Geleneksel Türk Sanatları içerisinde çinicilik, ebru sanatı, tezhip sanatı, hat sanatı, minyatür sanatı, camcılık ve seramik gibi pek çok sanat türü bulunmaktadır. 

 Geleneksel Türk Sanatlarının bir kısmı İslam öncesi dönemde meydana gelmiştir. Bazıları ise İslami dönem ile birlikte gelişmiştir. Bu sanatların başında minyatür sanatı bulunmaktadır. Minyatür sanatı ile birlikte pek çok Geleneksel Türk Sanatları günümüzde hala popülerliğini korumaktadır.

Haberin Devamı

 Mezunu Ne İş Yapar?

 Geleneksel Türk Sanatları bölümü mezunları günümüzde pek çok kamu ve özel kuruluşlarda çalışma imkanına sahiplerdir. Ayrıca sanatçı olarak atölye sistemi ile sanatlarını devam ettirebilirler. Bu bölüm mezunları ürettikleri eserleri sergileyebilir veya danışman olarak da sanatları ile ilgili ekspertiz olabilirler. 

 Bunlarla birlikte Resterasyon ve Konservasyon konularında ise alanları ile ilgili görev alma imkanları bulunmaktadır. Bu alanda danışmanlık yapabilen bu kişiler Pedagojik Formasyon eğitimi ile öğretmen olma imkanlarına da sahiplerdir.