Eğitim Girişimcilik Ve İş Kurma Fikirleri Nelerdir? Yeni İş Fikirleri Örnekleri

Girişimcilik Ve İş Kurma Fikirleri Nelerdir? Yeni İş Fikirleri Örnekleri

05.04.2022 - 17:09 | Son Güncellenme:

Belli bir sermaye ile kâr elde etmek ya da kamuya hizmet sağlamak amacıyla yeni bir iş kurmaya girişimcilik denir. Sermayenin miktarına, işin tanımına ve hedef kitlesine göre birçok girişimcilik türü mevcuttur. Kurum içi girişimcilik halihazırda kurulu olan bir şirketin çatısı altında gerçekleşir. Sadece bir kişinin kurduğu işlere ise bağımsız girişimcilik denir. Girişimcilik ve iş kurma fikirleri nelerdir detayları ile derledik.

Girişimcilik Ve İş Kurma Fikirleri Nelerdir Yeni İş Fikirleri Örnekleri

 Diğer girişimcilik türleri ise şu şekilde sıralanabilir: 

Haberin Devamı

1- Teknoloji girişimciliği: Teknoloji ve bilişim sektöründe yeni bir şey icat etmek ya da yeni bir hizmet sunmak. 

2- Kamu girişimciliği: Kâr elde etme amacından ziyade topluma faydalı bir hizmet sunmak için devlet destekli kurulan işlere kamu girişimciliği denir. 

3- Ticari girişimcilik: Günümüzde en çok tercih edilen girişimcilik türüdür. Sanayi, turizm, hizmet sektörlerinde kâr elde etmek amacıyla yapılan girişimcilerin tümü, ticari girişimcilik olarak adlandırılır. 

Girişimcilik ve İş Kurma Fikirleri Nelerdir?

Girişimcilikte temel amaç mümkün olduğunca az sermaye ile yüksek kâr getiren bir iş kurmaktır. Yeni bir iş kurmadan önce piyasa analizi yapılmalı, talep edilen malların üretimine ya da hizmetlerin sunulmasına öncelik verilmelidir. 

Haberin Devamı

Her yeni girişimcilikte risk vardır. Bu riski en aza indirgemek için pazar araştırması yapılmalı, arz-talep raporları incelenmeli ve piyasanın nelere ihtiyaç duyduğu tespit edilmelidir. Yeteri kadar sermayesi olmayanlar, bankalardan girişimcilik kredisi alabilir. 

Yeni İş Fikirleri Örnekleri

1- Organik tarım yapmak: 

Hem ülkemizde hem de Avrupa'nın genelinde birçok girişimci organik tarım yapmaktadır. Son yıllarda hormonsuz ve katkısız gıdalar daha fazla tüketildiği için organik tarım yapmak ya da organik ürünler satan bir dükkan açmak, yüksek kazançlı yeni iş fikirleri arasında yer alıyor. 

2- İnternetten takı satmak: 

Ofis kiralamak için yeteri kadar sermayesi olmayanlar, yaptıkları takıları internetten satışa çıkarabilir. Halhal, küpe, yüzük başta olmak üzere birçok takı çeşidini, e-ticaret sitelerinde satışa çıkarmak mümkündür. Çok az sermaye gerektiren bu işte, birikim yaptıktan sonra bir dükkan ya da kendinize ait bir e-ticaret sitesi açabilirsiniz. 

3- E-kitap yazmak: 

E-kitap yazmak, son yıllarda, özellikle gençlerin yöneldiği bir girişimcilik türüdür. Sıfır sermaye gerektiren bu işte, ''bestseller'' kitaplar yazarak ileride kendi yayınevinizi açacak kadar yüksek meblağlar kazanabilirsiniz. 

4- Düğün fotoğrafçılığı yapmak: 

Son yılların en popüler işlerinden bir diğeri düğün fotoğrafçılığı yapmak. Bu iş için bir fotoğraf makinesi ve bir tripot yeterlidir.