Eğitim Glazür Nedir, Nasıl Yapılır? Glazür Nerede, Nasıl Kullanılır?

Glazür Nedir, Nasıl Yapılır? Glazür Nerede, Nasıl Kullanılır?

22.02.2022 - 13:51 | Son Güncellenme:

Pasta, kek, kurabiye gibi yiyecekler, pek çok insanın hayır diyemeyeceği lezzetler arasında yer alır. Özellikle de tatlıların lezzeti kadar dış görünümü de önemlidir. İştah açıcı görselliğe sahip olan tatlılar her zaman daha çok tercih edilir. Glazür nedir, nasıl yapılır sizler için derledik.

Glazür Nedir, Nasıl Yapılır Glazür Nerede, Nasıl Kullanılır

 Günümüzde genellikle de çay keyiflerini, özel günleri tamamlayan bu lezzetlerin sunumu ne

Haberin Devamı

 kadar güzel olursa verdikleri keyif de bir o kadar artar. Bu aşamada da glazür, çok güzel bir etkiye sahiptir.

 Glazür Nedir?

 Glazür kısaca, “kaplama çeşidi” ya da “şekerli pasta kreması” olarak da bilinir. Pudra şekeri, su, limon, su, gıda boyası, tereyağı, krem peynir, yumurta akı, tatlandırıcı gibi malzemelerden elde edilir. Glazür, genellikle de kremsi yapıya sahiptir. Unlu mamullerin süslenmesinde ve kaplanmasında kullanılarak ortaya oldukça sıra dışı sunumlar çıkartmaya yardımcı olur.

 Glazür Nasıl Kullanılır?

 Glazür daha çok pasta, kek, kurabiye gibi pek çok unlu mamullerde süsleme amacı ile kullanılır. Aynı zamanda krema torbası yardımı ile süslenmek istenen bölgeye istenen şekil resim çizer gibi çizilir. Aynı zamanda da bir süre soğuyarak donması beklenir. Bunun sonunda ise, hem lezzetli hem de etkileyici bir görüntü meydana gelir. Özellikle de evde yapılan özel gün kutlamaları, doğum günü partileri için hazırlayacağınız tariflerde glazürle kendi imzanızı da atabilirsiniz. Kendi emeğinizle pastaneden alınmış gibi şık bir tatlı ortaya çıkarabilirsiniz.