Eğitim Glisin Nedir, Ne İşe Yarar? Glisin Ne İçin Kullanılır?

Glisin Nedir, Ne İşe Yarar? Glisin Ne İçin Kullanılır?

27.10.2021 - 12:25 | Son Güncellenme:

İnsan sağlığına olumlu katkılar sunan çok sayıda bileşik bulunmaktadır. Bu bileşikler sayesinde vücut ihtiyacı olan maddeleri etkin bir şekilde kullanabilmektedir. Glisin de bu bileşiklerden biri olarak belirtilmektedir. Glisin, insan vücudu için gerekli olan proteinleri oluşturmak için kullanılan bir amino asit olarak ifade edilmektedir. Peki, glisin nedir, ne işe yarar? Glisin ne için kullanılır? İşte, glisin hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli olan hususlar.

Glisin Nedir, Ne İşe Yarar Glisin Ne İçin Kullanılır

 Glisin, insan sağlığı için oldukça önemli görevleri olan bir amino asit olarak ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

 Glisin Nedir, Ne İşe Yarar?

 Glisin vücudun doğal olarak ürettiği bir amino asit olmaktadır. Glisin diğer amino asitler içinde oldukça önemli olmaktadır. Glisin vücudun sağlam ve esnek olmasını sağlayan kolajenin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Glisin sayesinde vücutta meydana gelen hasarlı dokular onarılmaktadır. Glisin karaciğerde meydana gelen hasara ve cilt ülserlerine iyi gelmektedir.

 Glisin Ne İçin Kullanılır?

 Glisin olarak adlandırılan amino asitin vücuda olan faydası oldukça fazla olmaktadır. Bu amino asit şu amaçlar için kullanılmaktadır:

 - Sağlıklı bir uyku için uykuya dalmaya ve uyumaya yardım etmektedir. Bu amino asitin uyku kalitesini arttırdığı belirtilmektedir.

 - Sindirim sisteminin sağlıklı olmasına katkı sağlamaktadır. Yağ asitlerinin parçalanmasını sağlayarak kilo alımını azaltmaktadır.

Haberin Devamı

 - Alkol gibi zararlı alışkanlıkların karaciğere verdiği hasarı azaltmaktadır.

 - Eklem sağlığını desteklemektedir. Glisin kolajen oluşumunu destekleyerek kemiklerin sağlıklı kalmasına yardımcı olmaktadır.

 - Ağrı kesici özellik göstermektedir. Vücuttaki glisin miktarı özellikle iltihaplı hastalıklar için koruyucu bir özellik taşımaktadır.

 - Cildin nemli olmasını sağlayarak ve su kaybına engel olmaktadır.

 - Glisin başta depresyon olmak üzere pek çok ruhsal hastalığın tedavisinde de kullanılmaktadır.

 - Beynin sağlıklı bir şekilde çalışması için önemli işlevlere sahip olmaktadır.