Eğitim Gölge Öğretmen Nedir, Kime Denir? Gölge Öğretmen Olma Şartları Nelerdir?

Gölge Öğretmen Nedir, Kime Denir? Gölge Öğretmen Olma Şartları Nelerdir?

11.06.2022 - 13:44 | Son Güncellenme:

Gölge öğretmenler, milli eğitim bakanlığı aracılığı ile atanan öğretmenlerdir. Kısacası, gölge öğretmenler bir çeşit eğitim asistanı olarak da bilinir. Gölge öğretmen, ilkokul yıllarında özel bir ihtiyaca gereksinim duyan öğrenciler ile birebir eğitmenlik yapan öğretmenlere denir. Gölge öğretmen nedir, kime denir sizler için derledik.

Gölge Öğretmen Nedir, Kime Denir Gölge Öğretmen Olma Şartları Nelerdir

 Gölge öğretmenler, öğrencilerle birebir iletişim halindedir. Genellikle de özel bir ihtiyaca sahip olan çocuklara birebir eğitim verir.

Haberin Devamı

 Gölge Öğretmen Nedir?

 Gölge öğretmen, ilkokul yıllarında özel bir ihtiyaca sahip olan öğrencilere birebir eğitmenlik yapan öğretmenlere denir. Gölge öğretmenler kısacası eğitim asistanı şeklinde de bilinir. Gölge öğretmenler, öğrenci ile birebir iletişime geçer ve bu çocukların her türlü ihtiyaçlarına yönelik çeşitli eğitimler verir. Gölge öğretmenler bazı öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler ile özel bir şekilde ilgilenirler. Bu durum da öğrencilerin eğitim hayatına çok daha kolay bir şekilde adapte olmasını sağlar.

 Gölge Öğretmenler Kime Denir? 

 Gölge öğretmenler, özel gereksinimi olan öğrencilere ekstra ilgi gösteren öğretmen gruplarıdır. Gölge öğretmenler, aynı zamanda yardımcı öğretmenler olarak da bilinir. Öğretmen yardımcıları ya da öğrenci yardımcıları şeklinde de halk tarafından bilinirler.

Haberin Devamı

 Gölge Öğretmen Olma Şartları Nelerdir?

 Gölge öğretmen, öğretmenlik mesleğine kendini adayan ve bu alanda kariyer hedefi bulunan kişiler tarafından yapılabilecek bir meslektir. Gölge öğretmen olmak için kesinlikle lisans mezunu olmak ve bir üniversitenin eğitim fakültesini bitirmiş olmak gerekir. Gölge öğretmen olabilmek için düzenlenen kamu personeli seçme sınavından da yeterli puanı alarak atanmaya hak kazanmak gerekir. Gölge öğretmen atamaları ise, milli eğitim bakanlığı tarafından yapılır. Gölge öğretmenler, aynı zamanda istedikleri zaman özel sektörde de çalışabilir.

 Gölge Öğretmenler Ne Yapar?

 Gölge öğretmenlerin okulda yaptığı pek çok iş bulunur. Öncelikle öğrencilere pek çok anında eşlik eden bu öğretmenler, özel ilgiye ihtiyaç duyan öğrenciler ile her zaman yakından ilgilenir. Öğrencilerle birlikte derslere girer ve onların her türlü ihtiyacını karşılar. Gölge öğretmenler öğrencilerin Okul ortamına kolay bir şekilde ayak uydurması için öğrenciye yönelik özel programlar hazırlar. Öğrencilerin güçlü ve zayıf yönlerini analiz ederek ona yönelik olarak bazı çalışmalar yapar.