Eğitim Görsel Sanatlar Nedir? Görsel Sanat Dalları Ve Özellikleri Nelerdir?

Görsel Sanatlar Nedir? Görsel Sanat Dalları Ve Özellikleri Nelerdir?

10.02.2022 - 01:54 | Son Güncellenme:

Görsel sanatlar, zevkle ve güzellikle ilgilenen sanatlar için kullan bir terimdir. Bu terim ise, ilk defa Fransızcada beaux arts şeklinde, heykel, resim, baskı gibi görsel sanatları tanımlamak için kullanıldı. Günümüzde daha çok, akademik ya da klasik sanatla bağlantılı olan geleneksel görsel sanatlar anlamına da gelir. Görsel sanatlar nedir tüm detayları ile sizler için derledik.

Görsel Sanatlar Nedir Görsel Sanat Dalları Ve Özellikleri Nelerdir

Görsel sanatlar, her zaman göze hitap eder. İşitsel sanat ise, kulağa hitap eder. Aynı zamanda da dramatik sanat, hem göze hem de kulağa hitap eder.

Haberin Devamı

 Görsel Sanatlar Nedir? 

 Görsel sanatlar, zevkle ve güzellikle ilgilenen sanatlar için sıkça kullanılır. Bu terim ise ilk olarak Fransızcada beaux arts olarak, heykel, fotoğraf, baskı gibi görsel sanatları tanımlamak için kullanılmıştır. Günümüzde ise daha çok, akademik ya da klasik sanatla bağlantılı olan geleneksel görsel sanatlar anlamına gelir.

 Güzel sanatlar teriminin ortaya çıkmasındaki fotoğraf, motivasyon, heykel gibi görsel sanat dallarını; seramik, tekstil gibi zanaat ve uygulamalı sanatlardan da ayırmaktı. Burada geçen "güzel", sanat eserinin kalitesini değil de aslında bu disiplinin estetikle olan bağlantısını vurgulamak için kullanılıyor. Günümüzde icra edilen ve sadece heykel, fotoğraf ve baskıyla sınırlı olmayan çağdaş ve modern sanat eserleri için kapsayıcı ve açıklayıcı olmadığı için, buna seçenek olarak görsel sanatlar tabiri de sıkça kullanılır.

Haberin Devamı

 Görsel Sanat Dalları ve Özellikleri Nelerdir?

 Görsel sanat, göze genellikle hitap eder. İşitsel sanat ise, daha çok kulağa hitap eder. Aynı zamanda da dramatik sanat ise, hem göze hem de kulağa hitap eder.

 Görsel sanatlar; resim, fotoğraf, mimari ve heykel olarak bilinir. İşitsel sanatlar ise; edebiyat, şiir ve müziktir. Dramatik sanatlar ise; tüm bunların hepsini kapsar. Kısacası; resim, mimari, fotoğraf, şiir, heykel, edebiyat ve müziktir. Görsel sanat dalları ise şunlardır;

 Resim Sanatı ve alt dalları: 

Soyut

Natürmort

Portre

Natürmort

Slayt

Nü (Çıplak)

Duvar Boyama ( Graffiti)

Özgün Baskı Sanatı ve alt dalları

Ağaç Baskı

Serigrafi

Taş Baskı

Gravür

Heykel Sanatı ve alt dalları

Büst

Anıt Heykeller

Rölyef

Seramik ve Cam Sanatı

 Fotoğrafçılık Sanatı

Fotoğrafçılık

Grafik Sanatı ve alt dalları

 Karikatür

Karikatür

İllustrasyon

Animasyon

Manga

Çizgi Film

Anime

Çizgi Roman

Amblem / logo type

Resim,

Grafik, 3d Yazılımları

Görsel sanatlar eğitiminin temel konusu; düşünme, algılama ve bedensel eylemlerin de katıldığı bir süreç içinde kendisini ifade etme şekline denir. Öğrenciler kişisel yeteneklerini, eleştirel ve estetik yönlerini keşfederek, orijinal çözümler bulur.

Haberin Devamı