Eğitim Gotik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Gothic Tarz Nasıldır?

Gotik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Gothic Tarz Nasıldır?

23.07.2022 - 03:58 | Son Güncellenme:

Gotik kelimesi Fransızca kökenlidir. Fransızca dilinden Türkçeye geçmiş olan Gotik kelimesinin anlamı Orta Çağ'a ait demektir. Daha çok gotik sanat ve gotik tarz olarak bilinir. Gotik ne demektir ve Gothic tarz nasıl olur sizler için ayrıntıları ile derledik.

Gotik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Gothic Tarz Nasıldır

Gothic tarz deri, tül ya da kadife kıyafetlerin ön plana çıktığı bir tarzdır. Koyu renk aksesuarlar ve makyaj da gothic tarzı tamamlar.

Gotik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Gotik kelimesini son zamanlarda sıkça duymak mümkündür. Özellikle günlük konuşma dilinde de gotik kelimesini duyarak araştıran birçok kişi vardır. Gotik, Fransızca kökenli bir kelimedir ve dilimize de Fransızca dilinden geçtiği bilinir. Gotik, TDK sözlük anlamına göre Orta Çağ'a ait olan ya da gotça, gotlarla ilgili demektir. Gotik kelimesiyle ilgili kelimeler ise gotik harfler ya da gotik sanat, gotik tarz olarak karşımıza çıkar.

Gothic Tarz Nasıldır?

Gothic tarz dantellerin, tüllerin, derilerin ve kadifelerin ön planda olduğu kıyafetlerdir. Yüksek ya da kalın topuklu ayakkabılar, saç ve makyaj da gotik tarzı tamamlar. Deri çizmeler, deri aksesuarlar, deri kumaş ve uzun saç gothic tarzın olmazsa olmazları arasındadır.