Eğitim Gümülcine Nerede, Hangi Ülkede? Kısaca Gümülcine Hakkında Bilgiler

Gümülcine Nerede, Hangi Ülkede? Kısaca Gümülcine Hakkında Bilgiler

06.04.2023 - 15:48 | Son Güncellenme:

Dünyada yeterli bilgi edinilmemiş, özellikleri bilinmeyen birçok ülke ve şehir vardır. Bunları merak edenler veya bilgi edinmek isteyenler de internet üzerinden sık sık araştırmaya yapmaya yönelirler. Gümülcine de bu bölgelerden biridir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Gümülcine Nerede, Hangi Ülkede Kısaca Gümülcine Hakkında Bilgiler

Gümülcine, Yunanistan'a bağlı olan şehirlerden biridir. Özellikle yoğun bir Türk nüfusuna sahip olması sebebiyle oldukça popüler bir bölgedir. Türk nüfusunun yoğun olmasına paralel olarak Türk mahalleleri, Türk çarşıları ve birçok bölgesi ile de Türklerin yaygın olarak rastlandığı bölgelerden biridir. Eski bir Osmanlı kasabası olan bu bölge, Yunanistan'ın en çok gezilen ve ziyaretçi alan bölgelerinden biridir. 

Haberin Devamı

Gümülcine Nerede, Hangi Ülkede?

Yunanistan'ın Trakya bölgesinde yer alan merkezi bölgelerden biri olan Gümülcine, yoğun Türk nüfusuna sahiptir. 1361 senesinde Osmanlı topraklarına katıldığı bilinen Gümülcine bölgesi, 1920 yılında yapılan San Remo Antlaşması ile Yunanistan'a dahil edilmiştir. O tarihten beri de Yunanistan'a ait olan bir şehirdir. 

Kısaca Gümülcine Hakkında Bilgiler

Nüfusun yarısından fazlasının Türk olması ile oldukça bilinen Gümülcine bölgesinde birçok Türk mahallesi de vardır. Tarihi Saat Kulesi başta olmak üzere görülecek oldukça fazla bölgesi vardır. Türk çarşısı da özellikle fazla ziyaret alan bölgelerden biridir.

Arkeoloji Müzesi ile oldukça fazla turiste de ev sahipliği yapan Gümülcine bölgesinde yazlar sıcak geçerken, kışlar daha soğuk geçer. Ortalama sıcaklığı 0 derece ve 30 derece arasında değişmektedir. Nadiren altına ya da üstüne çıktığı görülür.