Eğitim Güneş Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Güneş Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 05:33 | Son Güncellenme:

Bazı balıklar aynı ortamda bulunan diğer deniz canlılarını tehdit edecek potansiyele sahip olabilmektedirler. Deniz ekosistemi böyle bir durumdan olumsuz etkilenmektedir. Güneş balıkları da bu ekosistemin dengesini bozacak durumda olan istilacı bir balık çeşidi olmaktadır. Peki, güneş balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, güneş balığı hakkında yeterli bilgiye sahip olmak isteyenler için gerekli olan detayları derledik.

Güneş Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir


Güneş balıkları omurgasız balıklar sınıfına ait olan bir balık çeşidi olmaktadır. Bu balıklar güneş levreği olarak da adlandırılmaktadır.

Güneş Balığı Nedir?

Güneş balığı, kötü kokusu olan bir balık olduğu için eti lezzetli olmayıp ticari değeri de olmayan bir balık olmaktadır. Bu balık su üzerinde yan yatarak hareket etmektedir. Bu balıkların yüzgeçleri köpekbalığının görüntüsünü andırmaktadır. Sakin bir balık olan güneş balığı denizlerin kirlenmesi ile türleri azalmaya başlamaktadır. Çok iyi yüzemeyen güneş balıklarının hareket kabiliyeti kısıtlı olmaktadır.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Güneş balıklarının dişileri oldukça fazla yumurta bırakmaktadırlar. Ancak bu yumurtaların büyük çoğunluğu diğer balıklar tarafından tehlike altında olmaktadır. Erkek balıklar ise bu yumurtalara bekçilik yapmaktadırlar. Güneş balıkları küçük deniz canlıları ve balıklarla beslenmektedirler. Bu balıklar Kuzey Amerika balığı olmakla beraber ılık sularda yaşamaktadırlar. Bu balıklar güneş alan yerlerde yaşadıkları için bu isimle adlandırılmışlardır. Bu balıklar başka balıkların yumurtalarını yiyerek onların soylarını tehlikeye atmaktadır. Bu balıklar zehirde bırakabilmektedir.