Eğitim Güneş Kendi Ekseni Etrafında Döner Mi?

Güneş Kendi Ekseni Etrafında Döner Mi?

07.06.2021 - 02:03 | Son Güncellenme:

Güneş sistemi içerisinde yer alan gezegenler Güneş'in etrafında dönüşünü tamamlar. Devamlı olarak gerçekleşen bu döngü ile beraber, Ayrıca Güneş'in kendi etrafında dönüp dönmediği de merak ediliyor. Peki güneş kendi ekseni etrafında döner mi? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Güneş Kendi Ekseni Etrafında Döner Mi

Dünya ile beraber güneşin çevresinde bulunan gezegenler kendi ekseni etrafında dönüş yapar. Aynı zamanda bu gezegenler Güneş'in etrafında da dönmeye devam eder. Tabii bu olurken ayrıca güneşin de kendi ekseni etrafında dönüp dönmediği merak edilen konulardan biridir. Güneşin sadece kendi ekseni etrafında değil, aynı zamanda Samanyolu sistemi etrafında dönüp dönmediğini merak edilen konular içerisinde yer alıyor.

Güneş Kendi Ekseni Etrafında Döner mi?

Dünyanın bulunduğu sitenin merkezinde olan Güneş tek yıldızdır. Sahip olduğu güçlü çekim ile beraber etrafındaki gezegenlerin çevresinde dönmesini sağlar. Aynı zamanda güneş kendi ekseni etrafında dönüş yapar. Bu dönüş daha çok batıdan doğuya doğru gerçekleşir.

Belli bir zaman dilimi çerçevesinde Güneş kendi ekseni etrafında döner ve bu dönüşü düzenli olarak gerçekleştirir. Sürekli olarak gerçekleştirilen bu döngü ile beraber, Güneş sisteminin etrafında bulunan gezegenler de belli bir eksen doğrultusunda hareket etmeye devam eder.

Güneş Neyin Etrafında Döner?

Güneş'in kendi ekseni etrafında dönmesi ile beraber, aynı zamanda Samanyolu'nun etrafında dönüşünü gerçekleştirir. Yaklaşık olarak 5 milyar yaşında olduğu düşünülen Güneş’in, Samanyolu etrafında 20 defa dönüş yaptığı biliniyor.

Özellikle Samanyolu'nun merkezinde bulunduğu tahmin edilen oldukça güçlü kara delik, Samanyolu çevresindeki tüm gezegenleri ve yıldızları belli bir eksen doğrultusunda döndürür. Aynı dönüşü güneş sistemi ile beraber doğal olarak güneş de gerçekleştirir. Yani Güneş Samanyolu etrafında düzenli olarak dönerken, aynı zamanda kendi ekseni etrafında da dönüş yapmaya devam eder.