Eğitim Guru Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Guru Kime Denir?

Guru Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Guru Kime Denir?

11.06.2021 - 17:06 | Son Güncellenme:

Dil, bireyler arasındaki iletişimin aracıdır. Bu araç, yani dil son derece dinamik yapıdadır. Bir yandan eski sözcükler tedavülden kalkarken öte yandan yepyeni sözcükler dile katılırlar. Guru sözcüğü de böyle bir sözcüktür. İşte ilgiyle okuyacağınız guru ne demektir, guru ne anlama gelmektedir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler içi derledik.

Guru Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Guru Kime Denir

Birden çok anlamı bulunan guru sözcüğü günlük hayatta fazlaca kullanımda olan bir kelime değildir.

Haberin Devamı

Guru Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk dilinde merak edilen bir sözcüğün anlamı ya da yazımı araştırıldığında ilk ve önde gelen başvuru kaynağı TDK'dır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde guru kelimesi şu şekilde açıklanmıştır:

Pir

Brahamcı eğitimde; yüksek kasttan gençleri ve öğrencileri yetiştiren ve manevi gücünün en yüksek noktada olduğuna inanılan kimse

Guru Kime Denir?

Guru kelimesi esasında eskilerin "pir" olarak adlandırdıkları kimseler için kullanılmaktadır. Bir alanda uzmanlığı olan yahut bilgi ve görgüsüne, tecrübesine güvenilen kişiyi övmek, yüceltmek ve onure etmek için kullanılır. "Ahmet, Akdeniz mutfağının gurusudur." "Doktor hanım, çocuk psikolojisi alanında tam bir guru kişiliktir." Ve benzer şekilde kullanılır.