Eğitim Güzel Adlandırma Nedir? Kısaca Güzel Adlandırma Örnekleri Nelerdir?

Güzel Adlandırma Nedir? Kısaca Güzel Adlandırma Örnekleri Nelerdir?

02.03.2021 - 15:40 | Son Güncellenme:

Türk edebiyatında, Türkçe içerisinde birçok farklı kurallar vardır. Bu şekilde edebiyatımız çok zengin içeriklere sahip olmuştur. Bu nedenle edebiyatımız çok zengindir. Edebiyatımızı daha hoş bir hale götüren bu güzel yöntemlerden bir tanesi de güzel adlandırma yöntemidir. Bu yöntem bir değiştirme olayı olarak karşımıza çıkar. Güzel adlandırma nedir? Kısaca güzel adlandırma örnekleri nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri, örnekleri detayları ile derledik.

Güzel Adlandırma Nedir Kısaca Güzel Adlandırma Örnekleri Nelerdir

Güzel adlandırma edebiyatımızda içeriği hoş olmayan veya söylenişi kulağa hoş gelmeyen bazı içerikleri farklı bir şekle dönüştürüp, değiştirerek söylenmesi olayıdır. Bir çeşit güzelleme yapma sanatı da denilebilir.

Güzel Adlandırma Nedir?

Güzel adlandırma edebiyatımızda çok sık şekilde yer verilen bir yöntemdir. Bu yöntem ile edebiyatımızın içeriği daha hoş ve güzel bir hal alır. Güzel adlandırma da olay kişilerin söylenen kelimeler sonucu hissettikleri sıkıntılı duyguları güzel hislere çevirme olayıdır.

Tam olarak güzel adlandırmanın sahip olduğu tanım, kimi sözcük, nesne veya oluşumun adı geçtiğinde insanlarda oluşturduğu hoş olmayan his ve duyguları değiştirmek bu duyguların önüne geçmek veya bu kötü duyguları iyi duygular ile yerini değiştirme olayıdır. Edebiyatımızda özellikle edebi yazılar yazılırken, roman, öykü gibi çok sık şekilde kullanılan yöntemlerdir.

Kısaca Güzel Adlandırma Örnekleri Nelerdir?

Dilimizde kullanılan bazı tabirler çok kırıcı ve kaba olmaktadır. Özellikle de bu tabiri kullandığımız insanlar bu tabirler sonucu kötü bir hissiyat içine girebilir. Kötü ve sıkıntılı duygular yaşayabilir. Örnek olarak gözleri görmeyen birine kör demek yerine görme engelli denmesi bir güzel adlandırma olmaktadır. Veya duymayan birine sağır kelimesini kullanmak yerine işitme engelli tabiri kullanılması da bir güzel adlandırmaya örnek teşkil etmektedir. Bu tür şeyler sayesinde insanlara daha iyi bir his bırakarak iletişim kurulur.