Eğitim Gymnasium Nedir, Nereye Denir? Jimnasyum'um Özellikleri Nelerdir?

Gymnasium Nedir, Nereye Denir? Jimnasyum'um Özellikleri Nelerdir?

27.10.2021 - 12:35 | Son Güncellenme:

İlkçağ uygarlıklarından itibaren insanlar günlük hayatın rutin işlerinden arta kalan zamanlarda çeşitli sosyal aktivitelerde bulunmaya özen göstermişlerdir. Bu doğrultuda insanlar ilgi alanlarına yönelmiş ve yeteneklerini geliştirmek için çeşitli çalışmalar yapmışlardır. Zamanla insanların bu ihtiyaçlarını karşılayacakları yapılar inşa edilmeye başlanmıştır. Gymnasium kavramı da bu manada ele alınması gereken bir kelime olmaktadır. Peki, gymnasium nedir, nereye denir? Jimnasyum'un özellikleri nelerdir? İşte, gymnasium hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan hususlar.

Gymnasium Nedir, Nereye Denir Jimnasyumum Özellikleri Nelerdir

 Gymnasium kavramı antik Yunan'da çeşitli amaçlar için yapılmış yapılara verilen bir isim olmaktadır. Bu yapılar sayesinde o dönemde yaşamış insanlar çeşitli sosyal aktivitelere katılma fırsatına sahip olmuşlardır.

Haberin Devamı

 Gymnasium Nedir, Nereye Denir?

 Gymnasium Antik Yunan ve Roma medeniyetlerinde genç kişilerin hem bedensel hem de düşünce yönünden eğitim gördüğü ve çeşitli spor etkinliklerinin yapıldığı yapılar olarak ifade edilmektedir. Bu yapılar insanların bir araya gelmesini sağladığı için onların sosyalleşmesine de katkıda bulunmaktadır. Gymnasium kavramı kelime anlamı itibariyle kişilerin çıplak olarak spor yaptığı yere denmektedir. Gymnasium adı verilen bu büyük binalar revaklı avlulardan meydana gelmektedir.

 Jimnasyum'un Özellikleri Nelerdir?

 Gymnasium yapıları 3 bölümden meydana gelmektedir. Bu bölümler palaestra, gymnas ve stad olarak adlandırılmaktadır. Bu yapılar oldukça büyük olan bir spor alanı niteliğinde olmaktadır. Gymnasiumlarda öncelikle asker yetiştirmek amaçlanmış olsa da bu yapılar spor ve sosyal etkinliklerin yapıldığı eğitim yerleri haline getirilmiştir. Bu yapılarda aynı zamanda coğrafya, resim ve müzik gibi bilimsel alanlarda da eğitimler yapılmaktadır. Gymnasium halka açık yarışmaların ve çeşitli spor müsabakalarının düzenlendiği yapılar olarak zaman içinde büyük bir önem kazanmıştır. Bu yapılarda öğretilen çeşitli alanlara farklı bilim dallarının da eklenmesi ile günümüzde gymnasiumlar sosyal aktivitelerin ağırlıklı olduğu liseler şeklinde varlığını sürdürmektedir.