Eğitim Hafik Gölü Sivas'ta Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Hafik Gölü Sivas'ta Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

20.10.2021 - 01:50 | Son Güncellenme:

Türkiye, coğrafik oluşumlar bakımından oldukça zengin bir ülkedir. Yer altı ve yer üstü kaynak ve güzellikler bakımından zengin olan ülkemizde göl ve denizlerde fazlaca bulunmaktadır. Sivas Hafik Gölü, doğal oluşumlu göllerden yalnızca biridir. Hafik Gölü Sivas'ta nerede? Gölün özellikleri, oluşumu ve tarihçesi nedir tüm detayları ile derledik.

Hafik Gölü Sivasta Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

İç Anadolu bölgesinin göllerinden biri olan Hafik Gölü, yine İç Anadolu bölgesi illerinden biri olan Sivas'a aittir. Doğal güzelliklerden biri olan bu göl, herkes tarafından görülmesi gereken eşsiz doğal bir güzelliğe sahiptir.

Hafik Gölü Sivas'ta Nerede?

Sivas'ta bulunan Hafik Gölü, Sivas'ın Hafik ilçesinin 3 km kadar kuzeyinde yer almaktadır. Tam konumu ise Koç, 58760 Hafik Sivas olarak geçmektedir.

Hafik Gölü'nün Özellikleri

Hafik Gölü, Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı olup karstik göl türüne girmektedir. Gölün uzunluğu 1100 metre olup genişliği ise 1000 metredir. Rakımı 1295 metre olan gölün derinliği ise 2 ila 6 metre kadardır. Gölün yüz ölçümü yaklaşık olarak 80 ha ve merkeze olan uzaklığı 40.4 kilometredir.

Hafik Gölü Oluşumu ve Tarihçesi

Gölün oluşumu, doğal olup, çevresinde bulunan arazi kalkerli ve kolay eriyen bir kayaç türüne sahiptir. Bu kayaçların zamanla aşınıp erimesi sonucu oluşan çukurlarda zamanla sular birikmeye başlamıştır. Yağış ve yer altı kaynakları ile beslenen göl zamanla çukuru doldurarak oluşumu tamamlamış ve günümüze kadar gelmiştir.