Eğitim Hanedan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hanedan Kime Denir?

Hanedan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hanedan Kime Denir?

11.06.2021 - 17:15 | Son Güncellenme:

Tarihte büyük devletlerin çoğunun güçlü kimseler tarafından yönetildiği ve sahip oldukları bu gücü kuşaktan kuşağa taşıdıkları görülmektedir. Devletlerin gücünü koruması ve bunu yaparken devletin başına gelecek kimselerinde bu gücü koruyabilecek yeterlilikte olmasına dikkat edilmekteydi. Hanedan kelimesi de devlet yönetiminde söz sahibi olanları içine alan bir kavram olarak belirtilmektedir. Peki, hanedan kelimesi ne anlama gelir? TDK sözlük anlamı olarak nasıl açıklanmaktadır? Hanedan kimlere denmektedir? İşte, hanedan kelimesi ve bu kelime hakkında bilinmesi gerekenler.

Hanedan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Hanedan Kime Denir

Hanedan kelimesi Türk tarihinde önemli olarak görülen kavramlardan birisidir. Osmanlı devleti zamanında devlet güçlü hanedanlar tarafından yönetilmiştir.

Haberin Devamı

Hanedan Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Hanedan kelimesi, içinde devletin başı olan hükümdar ve ailesinin de olduğu geniş sülale olarak ifade edilen bir kavram olmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre hanedan kelimesi, devlet büyüğü olan bir kişinin soyu ve köklü bir soydan olan anlamında açıklanmaktadır.

Hanedan Kime Denir?

Hanedan; devlet yönetiminde söz sahibi, köklü, asil ve güçlü bir aileden gelen insanları içine alan bir terim olarak ifade edilmektedir.