Eğitim Hangi Yapı Ve Organlarda Oynamaz Eklem Bulunur?

Hangi Yapı Ve Organlarda Oynamaz Eklem Bulunur?

22.10.2021 - 01:30 | Son Güncellenme:

İnsan vücudu oldukça farklı bölümlerden oluşmaktadır. Özellikle de kemikleri birbirlerine bağlayan eklemler doğru hareket edilmesini sağlamaktadır. Oynamaz ve oynar eklemlerin de bulunduğu yerler merak edilmektedir. Hangi yapı ve organlarda oynamaz eklem bulunur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Hangi Yapı Ve Organlarda Oynamaz Eklem Bulunur

Eklemler, kemikleri birbirine bağlayan yapılardandır. Hareketi sağlayan eklemler ise 3 ana gruba ayrılmaktadır. Eklemler de oynar eklem, yarı oynar eklem ve oynamaz eklemler olarak sınıflandırılmaktadır. Oynamaz eklemlerin hareket kısımlarında ise boşluklar bulunmamaktadır. Kemikler ise bu alanda birbirine sıkıca bağlanmıştır. 

Haberin Devamı

 Hangi Yapı ve Organlarda Oynamaz Eklem Bulunur?

 Vücutta yer alan eklemler üç ana grupta toplanmıştır. Oynar eklemler genellikle kol ve bacak kemiklerinin oynar kemiklerindendir. Omurlar arasındaki ve göğüs kafesindeki eklemlere de yarı oynar eklemler denilir. Omurların arasında genel olarak kıkırdak diskleri yer alır. Oynamaz eklemler kafatası, kalça kemiği ve leğen kemiği arasında yer almaktadır.

 Oynamaz eklemler hareket etmeyen kısımlarda görülür. İskelet sisteminin hareket etmeyen kısımlarında bulunan kemiklere de oynamaz kemikler denilmektedir. Eklemleşen bu kemikler girinti ve çıkıntılar ile birbirine bağlıdır.