Eğitim Hanım Çantası Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

Hanım Çantası Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

18.08.2021 - 15:26 | Son Güncellenme:

Hanım çantası çiçeği farklı renkleri ve görünüşü ile dikkat çekmektedir. Bu çiçek türü genellikle ev ortamlarında sıklıkla yetiştirilmektedir. Hanım çantası çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.

Hanım Çantası Çiçeği Nedir Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir

Hanım çantası çiçeğinin ana yurdu Şili ve Arjantin bölgesidir. Bu çiçeğin bilimsel adı ise Calceolaria Biflora şeklindedir. Hanım çantası çiçeği; çanta çiçeği, cüzdan çiçeği, terlik çiçeği isimleri ile de bilinmektedir.

Hanım Çantası Çiçeği Nedir?

Hanım çantası çiçeği; dişli, tüylü, oval, mızrak görünümlü, dikdörtgen şekillerde olabilmektedir. Genellikle parlak sarı bir rengi vardır. Keseye benzerliği ile bilinmektedir. Yaprak dökme özelliği bulunmaz. Çok yıllık bitki kategorisinde yer almaktadır. Çiçek kısımlarındaki benekler dikkat çekmektedir. Bu bitki hızlı bir şekilde gelişim göstermemektedir. Boyu da çok fazla uzun olmamaktadır.

Hanım Çantası Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır ve Özellikleri Nelerdir?

Hanım çantası çiçeği, nemli toprakları seven bir çiçek türüdür. Gölgeli kayalar büyümesi için uygundur. Özellikle sıcaklığın yüksek olduğu ikindi saatlerinde güneşten korunması gerekmektedir.

Bol vitaminli bahçe topraklarında yetiştirilmesi gerekmektedir. Eğer bu bitki evlerde yetiştirilecekse o zaman turbo yosunu bazlı olan karışımlı topraklara ekilmesi gerekmektedir. Hanım çantası çiçeği serin, parlak ve direkt ışık alan yerlerde daha iyi bir şekilde yetişmektedir.

Sürekli rüzgar olan bölgelerden olumsuz olarak etkilenmektedir. Kış aylarında sıcaklığın 12 derecenin altına düştüğü yerlerde olumsuz etkilenmektedir. Hanım çantası çiçeği özellikle yaz aylarında açmaktadır. Kök uçlarından kesilerek bu çiçeğin çoğaltılması mümkündür.