10.03.2021 - 03:35 | Son Güncellenme:
Harnup çok eski zamanlardan beri vücuda faydaları ile bilinir. Özellikle mide ağrısı, göz enfeksiyonları, sindirim bozuklukları gibi durumlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Demir ve kalsiyum bakımından oldukça zengin olması ile de bilinir.
Harnup Nedir, Nerede Yetişir?
Harnup yaklaşık 4000 yıl öncesinde ilk defa Yunanlılar tarafından yetiştirilmiştir. Meyvesinin koyu kahverengi kabuklu bir görünümü vardır. İçerisinde ise baklaya benzer tohumlar yer alır. Özellikle sağlığa faydası sebebi ile bu meyve sıklıkla tüketilmektedir.
Harnup Faydaları Nelerdir ve Nerelerde Kullanılır?
İçerisinde polifenol olması nedeniyle vücut için iyi bir antioksidan kaynağıdır.
Yüksek lif barındırması nedeniyle kolesterolün düşmesine yardımcı olmaktadır.
Kişilerde çok fazla yemek yeme isteğini bastırır. Bu nedenle de çoğunlukla diyet yapanlar tarafından tercih edilmektedir.
İçerisindeki polifenol isimli madde sebebi ile kanserle mücadele ederek, serbest moleküllerin yok olmasını sağlamaktadır.
Sindirimi kolaylaştırması ile de bilinmektedir.