Eğitim Hatem-Ül Enbiya Ne Demek? Hatem-Ül Enbiya Kimler İçin Kullanılır?

Hatem-Ül Enbiya Ne Demek? Hatem-Ül Enbiya Kimler İçin Kullanılır?

17.03.2021 - 01:22 | Son Güncellenme:

İslam'a, Hristiyanlığa ve Yahudiliğe göre ilk peygamber, aynı zamanda yaratılmış ilk insan olan Hz. Adem'dir. Hz. Adem'in isimlerinden biri ise, temiz ve arındırılmış anlamına gelen Safiyullah'tır. Hadis kaynaklarına göre yeryüzüne 124 bin gönderilmiştir. Hz. Muhammed ise peygamberlerin sonuncudur. Bu nedenle kendisine Hatem-ül Enbiya da denir. Hatem-ül Enbiya ne demek? Hatem-Ül Enbiya kelimesinin anlamını detaylı bir şekilde derledik.

Hatem-Ül Enbiya Ne Demek Hatem-Ül Enbiya Kimler İçin Kullanılır

Peygamber efendimizin diğer isimlerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir: Muhammed-ül Emin (Kendisinden emin olunan, dürüst) - Nebiyyü'l Tevbe (Ahiret gününde ümmetinin tövbesinin Allah tarafından kabul edileceği peygamber) ve Nebiyyür Rahmet. 

Haberin Devamı

 Hatem-ül Enbiya Ne Demek?

 Arapça bir kelime olan Hatem, son ve sonuncusu anlamına gelir. Nebi kelimesinden türetilmiş olan Enbiya ise peygamberler demektir 

 Hatem'ül Enbiya tamlaması son peygamber, nebilerin sonuncusu manasına gelir. 

 Hatem-ül Enbiya Kimler İçin Kullanılır?

 Hatem-ül Enbiya sadece peygamber efendimiz Hz. Muhammed için kullanılır. Hz. Muhammed, Hz. İsa'dan sonra gelen peygamberlerin sonuncudur. O, güzel ahlakı tamamlamak ve insanları Hak dini olan İslam'a davet etmek için gönderilmiştir.