Eğitim Havra Nedir? Havra Hangi Dine Aittir?

Havra Nedir? Havra Hangi Dine Aittir?

28.03.2021 - 04:31 | Son Güncellenme:

Merak edilen ve İnternetten araştırılan kelimeler içerisinde havra geliyor. Özellikle Yahudi inancı açısından büyük öneme sahip bir anlamı olduğunu söylemek mümkün. Peki Havra nedir? Havra hangi dine aittir? İşte bu konuda merak edilenler.

Havra Nedir Havra Hangi Dine Aittir


Havra aynı zamanda sinagog olarak da bilinmektedir. Yahudiler için bu inanca bağlı olan kişiler adına önemli bir yer olarak da ifade etmek mümkün. Merak edilen ve internet üzerinden de öğrenilmeye çalışılan kelimeler içerisinde gelir.

Havra Nedir?

Yahudi inancına sahip olan kişilerin ibadet için gittikleri ibadethaneye havra denir. Aslında daha çok sinagog olarak gündelik yaşamda bilinir. Fakat aynı zamanda çok bilinmese bile havra kelimesi üzerinden de ifade edilmektedir. Sadece Yahudilerin değil aynı zamanda samirilerin de giderek ibadetlerini gerçekleştirdiği kutsal yer olarak bilinir. Dünyanın birçok ülkesinde mutlaka en az bir tanesinde sinagog veya havra yer alır.

Havra Hangi Dine Aittir?

Bir ibadethane olarak ön plana çıkan Havra, aynı zamanda Sinagog olarak bilinmektedir. Tabii bu ibadethaneye giden ve inancını yerine getiren kişilerin neye inandığı de merak edilen konular arasında gelir. Dünya çapında havraya giden kişilerin daha çok Yahudiler olduğu bilinir. Ancak sadece bununla sınırlı kalmaz. Aynı zamanda samiriler de yine ibadethane olarak havrayı kullanır. Dünyanın farklı ülkelerinde olması ile beraber, Türkiye'de de bulunan ibadethaneler içerisinde gelmektedir.

Havra içerisinde büyükler adına ayrılmış belli başlı bazı odalar bulunmaktadır. Bu odalar içerisinde yetişkinler ibadetlerini yerine getirme imkanı elde eder. Tabii havra içerisinde sadece yetişkinler adına yer bulunmaz. Aynı zamanda çocuklar için de özel odalar bulunmaktadır. Böylece çocuklar da ayrı şekilde kendi ibadetlerini yapma imkanı yakalar. Her dini inanca saygı ile beraber, havra ibadethane yerleri birçok farklı ülkede korunur.