Eğitim Hazar Denizi Nerede? Hazar Denizinde Hangi Balıklar Vardır?

Hazar Denizi Nerede? Hazar Denizinde Hangi Balıklar Vardır?

20.10.2021 - 01:26 | Son Güncellenme:

Dünya'nın en büyük denizleri arasında yer alan Hazar denizi içerisinde birçok balık türü yer almaktadır. Hazar denizi doğal oluşumlar ile meydana gelmiştir. Aynı zamanda tuzlu bir suya sahip olan bu deniz Azerbaycan, İran gibi ülkelerle çevrilidir. Hazar denizi ile ilgili birçok araştırma yapılmaktadır. Peki, Hazar denizi nerede? Hazar denizinde hangi balıklar vardır? İşte Hazar denizi ile ilgili bütün her şey.

Hazar Denizi Nerede Hazar Denizinde Hangi Balıklar Vardır

Hazar denizi çevresinde birçok petrol kaynağı bulunmaktadır. Hazar denizi üzerine inşa edilmiş olan barajlar bulunmaktadır.

Hazar Denizi Nerede?

Hazar denizi Azerbaycan'ın doğusunda yer alan bir denizdir. Bu deniz Azerbaycan, İran, Kazakistan, Rusya ve Türkmenistan ile çevrili olan bir denizdir. Hazar denizine ulaşım son derecede kolaydır. Bu denizin yüzey rakımı ise -28'dir.

Hazar Denizinde Hangi Balıklar Vardır?

1) Çuka Balığı
Çuka balığı kemikli balıklardan bir tanesidir. Avrasya coğrafyası başta olmak üzere yoğun olarak Hazar denizinde yaşamaktadırlar. Çuka balığının ortalama ağırlığı ise 8.8 kilo olarak bilinmektedir. Soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Çuka balığı hem tatlı sularda hem de tuzlu sularda yaşamaktadırlar.

2) Kum Kaya Balığı
Kum kaya balığı Orta Avrasya'da yer alan bir balık türüdür. Yuvarlak şekli ile bilinen kum kaya balığının üst sınıfı Neogobius'dur. Kum kaya balığı yenen balık türleri arasındadır. Hazar denizinde sıklıkla görülmektedir.

3) Ak Balık
Ak balık tatlı su kefali olarak da bilinmektedir. Aynı zamanda bazı kişiler tarafından ak kefal olarak adlandırılan bir balık türüdür. Ak balık Hazar denizinde yoğun olarak görülmektedir. Bilimsel adı ise Squalius Cephalus'dur.

4) Çapak Balığı
Sazangiller ailesine mensup olan bir balıktır. Çapak balığı boyları ortalama olarak 75 cm'dir. Çapak balığının ortalama olarak ağırlığı ise 7 kilo olarak bilinir.