Eğitim Hece Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Hecelemek Nasıl Olur?

Hece Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Hecelemek Nasıl Olur?

14.06.2021 - 15:24 | Son Güncellenme:

Konuşmalarda yazmalarda sürekli olarak kelimeler kullanırız. Kelimeler hecelerden meydana gelmektedir. Hece kelimesini sıklıkla kullansak da tam olarak ne anlama geldiğini bilmeyebilirsiniz. Hece kelimesi ne için kullanılır? Hece kelimesinin anlamı nedir? Hece kelimesinin TDK anlamı nedir? Hece kelimesi hangi dilden alınmıştır? Hece kelimesi ile ilgili merak edilenleri detayları ile derledik.

Hece Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Hecelemek Nasıl Olur

Hece ağzın tek hareketiyle ortaya çıkarttığı sestir.

Haberin Devamı

Hece Nedir?

Hece kelimesinin en basit anlatımı ağzın tek hareketi sonucunda ortaya çıkan sese hece denmektedir. Harfler heceleri heceler kelimeleri oluşturmaktadır. Türkçede altı çeşit hece bulunmaktadır. Heceler ünlü ve ünsüz oluşlarına göre çeşitlere ayrılmaktadır.

Kelimelerin hece sayısını bulmak için kelime içerisinde bulunan ünlü harfleri saymak yeterlidir. Her hece içerisinde bir adet sesli harf bulunmaktadır.

Hece Kelimesinin TDK Anlamı Nedir?

Hece kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında iki cevap bulunmaktadır. TDK sözlüğüne göre hece kelimesi Arapçadan dilimize geçmiştir. Hece kelimesinin dil bilgisi anlamı olarak bir solukta çıkarılan ses veya ses birliği anlamında verilmiştir. Hece kelimesi edebiyat anlamında da hece ölçüsü olarak verilmektedir.

Yazarlar