Eğitim Hem oynuyor, hem okuyorlar!

Hem oynuyor, hem okuyorlar!

18.03.2008 - 10:44 | Son Güncellenme:

Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)tarafından geçen yıl başlatılan "Okuyorum Oynuyorum" programı kapsamında, çocuk kitabı yazarları Mavisel Yener ile Nilay Yılmaz, Van’daki çocuklarla biraraya geldi.

Hem oynuyor, hem okuyorlar

TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Müdürü Rezzan Bayram, yaklaşık 1.5 yıldır devam eden "Okuyorum Oynuyorum" projesinin çocuklara okumayı sevdiren etkinliklerden oluştuğunu söyledi. Projeyle okuyan, okuduğunu anlayan, anladığını ifade eden çocuklar yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Bayram, "Çocuklar için oldukça etkin ve olumlu olan bu program kapsamında konuklar davet ederek çocukların çalışmalarına renk katmaya çalışıyoruz" dedi.

Çocuk kitapları yazarlarından Mavisel Yener ile Nilay Yılmaz’ın da bu uygulama kapsamında Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’na gelerek çocuklarla buluştuğunu ifade eden Bayram, "Bu buluşma bizim açımızdan çok önemli" dedi. Çocuklara okumanın önemli olduğunu anlatmanın yeterli olmadığını, onların merak ve ilgisini uyandırarak okumaya yönlendirilmelerinin daha yararlı olduğunu anlatan Bayram, şunları söyledi: "Biz bu programımızı parkımıza gelen bütün gruplarımıza uyguluyoruz. Çocuklar program gereği meraklarını uyandırdığı, oyun oynadıkları, oyunun içine kendilerinden bir parça kattıkları için bizden sürekli kitap ister duruma geldiler. Bu nedenle programın TEGV’in en önemli projelerinden biri olduğunu söyleyebilirim."

Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’na gelen yaklaşık 5 bin çocuğun bu programdan yararlandığını bildiren Bayram, çocukların büyük bölümünün program sayesinde okumayı sevdiğini ifade etti. İlköğretim öğrencileriyle biraraya gelen yazarlar Mavisel Yener ile Nilay Yılmaz, çocuklara gösterdikleri nesnelerle yaratıcılıklarını ölçtü. Yazar Mavisel Yener, iki gündür bulundukları Van’da, dün Çatak ilçesindeki çocuklarla biraraya geldiklerini söyledi. Çocukların gözlerindeki parıltının heyecan verici olduğunu ifade eden Yener, çocuklara kitap okumayı sevdiren bu proje kapsamında ilköğretim çağındaki çocuklarla biraraya gelmekten ve programa katkı sunmaktan mutluluk duyduğunu bildirdi.


Kitap okumayı sevdirirken çocuklarda yaratıcılığı da geliştirmeyi amaçladıklarını anlatan yazar Nilay Yılmaz da bunun okuma kültürü oluşturma açısından önemli bir adım olduğunu kaydetti. İlköğretim çağındaki çocukların kişisel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmayı, çocuklara çok yönlü eğitim sağlamayı, hayal dünyalarına ulaşarak onlara okuma zevki kazandırmayı hedefleyen "Okuyorum Oynuyorum" projesi kapsamında, şimdiye kadar 25 bin çocuğa ulaşıldığı, 2010 yılına kadar 50 bin çocuğa ulaşılmasının hedeflendiği bildirildi.

Yazarlar