Eğitim Hidrofor Basınç Şalteri Nedir, Ne İşe Yarar? Nerelerde Kullanlır?

Hidrofor Basınç Şalteri Nedir, Ne İşe Yarar? Nerelerde Kullanlır?

16.12.2021 - 04:46 | Son Güncellenme:

Hidrofor basınç şalteri, kontak mekanizmasına sahip olmaktadır. Otomatik olarak dur kalk yapabilen basınç şalteri, basma kollektörü üzerine monte edilmektedir. Peki, hidrofor basınç şalteri nedir, ne işe yarar? Nelerde kullanılır, detayları ile birlikte sizler için derledik.

Hidrofor Basınç Şalteri Nedir, Ne İşe Yarar Nerelerde Kullanlır


Bir elektrik şalteri çeşidi olan hidrofor basınç şalteri, pratik bir kullanıma sahip olmaktadır. Gaz, sıvı ve havaların kontrolü için hidrofor basınç şalterinden faydalanılmaktadır. 0,1 bar ile 10 bar arasında basıncı ayarlanabilmekte olup birçok alan için tercih edilmektedir.

Hidrofor Basınç Şalteri Nedir?

Önemli bir parça olan hidrofor basınç şalteri, her ayarda motoru çalıştırabilmektedir. İstenilen basınç ayarına ulaşması için test denemeleri yapılmaktadır. Motorun açma ve kapanma basıncı, saniyeler içerisinde ayarlanmaktadır.

Hidrofor Basınç Şalteri Ne İşe Yarar?

Hava, sıvı ve gazların basınç kontrolünde kullanılan hidrofor basınç şalteri, otomatik olarak çalışmaktadır. Büyük yay ve küçük yay olmak üzere iki adet ayarı bulunmaktadır. Büyük yay durdurma basıncının artırılmasında veya düşürülmesinde kullanılırken, küçük yay çalışma aralığının artırılmasında veya düşürülmesinde kullanılmaktadır.

Hidrofor Basınç Şalteri Nelerde Kullanılır?

Sessizce çalışan hidrofor basınç şalteri, son derece hijyenik olmaktadır. Hafif olmaları ve az yer kaplamaları nedeniyle, voltaj sorunu olan bölgelerde hidrofor basınç şalteri kullanılmaktadır. Fabrikaların basınç ölçüm işlerinin yanı sıra su arıtma sistemlerinde de hidrofor basınç şalteri kullanıldığı görülmektedir. Isıtma ve soğutma sistemlerinde tercih edilen hidrofor basınç şalteri, zaman kaybının önüne geçmektedir.