Eğitim Hiperintens Nedir? Tıp Dilinde Hiperintens Ne Anlama Gelir?

Hiperintens Nedir? Tıp Dilinde Hiperintens Ne Anlama Gelir?

08.03.2021 - 13:27 | Son Güncellenme:

Hiperintenns söcüğü muhtemelen hiç işitmediğiniz bir kelimedir. Gerçekten de bu kavram ile günlük yaşamda karşılaşma olasılığı pek azdır. Ancak bazı hastalıklarla ilgi tanı ve tedavi için sağlık kuruluşuna başvurulduğunda Latince olan hiperintens ifadesi karşınıza çıkabilir. Hiperintens konusunda merakla okuyacağınız bilgileri sizler için derledik. Hiperintens nedir? Tıp dilinde hiperintens ne anlama gelir? İşte, tüm detaylar.

Hiperintens Nedir Tıp Dilinde Hiperintens Ne Anlama Gelir

 Hiperintens Latince bir kelime olup, "aşırı yoğun" anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

 Hiperintens Nedir?

 Hiperintens sözcüğü Tıp bilimindeki diğer terimler gibi Latince'dir. Hiperintens kelimesinin Türkçe anlamı " aşırı yoğun" şeklindedir. Tıpta teşhis için kullanılan terimlerden birisidir. Hiper sözcüğü Latince iken "intens" sözcüğü İngilizce bir sözcüktür ve "koyu, yoğun, çarpıcı" anlamına gelmektedir.

 Tıp Dilinde Hiperintens Ne Anlama Gelir?

 Hiperintens Tıp dilinde tanı aşamasında kullanılan bir terimdir. MR olarak bilinen manyetik rezonans ile görüntülemede rastlanan açık renkli ve parlak alanlara hiperintens adı verilmektedir. İşte hiperintens terimi EMAR raporlarında görüntünün açıklanması için kullanılan tıbbı bir terimdir. Bu görüntülerde siyah, gri ve beyaz tonlar yer alır. Hipertintens, çevreleyen dokulardan daha açık bir renkte görünen alandır.