Eğitim Hiyeroglif Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Hiyeroglif Yazısı Nedir?

Hiyeroglif Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Hiyeroglif Yazısı Nedir?

12.06.2021 - 04:32 | Son Güncellenme:

Tarihte ön plana çıkan uygarlıkların çeşitli alanlarda ortaya çıkardıkları ve kendilerinden sonra gelen uygarlıklara da örnek olacak pek çok icatları bulunmaktadır. Bir uygarlığı gelecek nesillere taşıyan en önemli icadın yazı olduğu bilimsel olarak kanıtlanan araştırmalardan olmaktadır. Hiyeroglif adı verilen yazı çeşidi de pek çok uygarlığın etkisinde kaldığı bir icat olarak değerlendirilmektedir. Peki, hiyeroglif ne anlama gelmektedir? TDK sözlük anlamı ne demektir? Hiyeroglif yazısı nedir? İşte, hiyeroglif hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Hiyeroglif Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Hiyeroglif Yazısı Nedir

Hiyeroglif, Fransız dilinden Türkçeye geçen bir kelime olmaktadır. Hiyeroglif bir yazı çeşidi olmakla birlikte tarih ve arkeoloji bilimlerini de yakından ilgilendiren bir terim olarak belirtilmektedir.

Hiyeroglif Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Hiyeroglif anlam olarak, tarihte pek çok uygarlık tarafından mezar taşlarında, yapıların duvarlarında ve seramiklerde nesnelerin görünümlerinin sembollerinin oyulması ile meydana getirilmiş bir yazı çeşidi olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre hiyeroglif, çeşitli resimlerden oluşan bir yazı çeşidi olarak açıklanmaktadır.

Hiyeroglif Yazısı Nedir?

Hiyeroglif yazısı, uygarlıkların günlük hayatta ve resmi yazışmalarda nesnelerin dış görünümlerinden esinlenerek sert yüzeylere kabartma ve kazıma şeklinde yapmış oldukları bir yazı çeşididir.