Eğitim Hizmet İnovasyonu Nedir, Nasıl Yapılır? Hizmet İnovasyonu Örnekleri Nelerdir?

Hizmet İnovasyonu Nedir, Nasıl Yapılır? Hizmet İnovasyonu Örnekleri Nelerdir?

23.06.2022 - 17:11 | Son Güncellenme:

Hizmet inovasyonu girişimciler için büyük önem taşımaktadır. Bir şirketin görünürlüğünü hizmet inovasyonu arttırmaktadır. Böylece şirketler yeni müşteriler kazanmakta ve rakiplerin önlerine geçebilmektedir. Peki hizmet inovasyonu nedir, nasıl yapılır? Hizmet inovasyonu örnekleri nelerdir? İşte hizmet inovasyonu hakkında merak edilen tüm detaylar.

Hizmet İnovasyonu Nedir, Nasıl Yapılır Hizmet İnovasyonu Örnekleri Nelerdir

İnovasyon sonu olmayan sürekli yenilemeye ve gelişmeye açık olan bir yaklaşım tarzı olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm sektörlerde, ticari olarak kar etmek isteyen herkesin her alanda yenilikçi bir anlayış olan inovasyondan yararlanması mümkündür.

Haberin Devamı

Hizmet İnovasyonu Nedir, Nasıl Yapılır?

Bir girişimcinin kullanıcılara yeni bir hizmeti doğrudan veya geliştirerek sunmasına hizmet inovasyonu denilmektedir. Bu hizmetler kullanıcılara oldukça fayda sağlamakta ve pek çok kişinin işini kolaylaştırmaktadır. Sadece kullanıcılar için değil işletmeler için de oldukça faydalı olan hizmet inovasyonu işletmeye müşteri kazandırarak rakiplerin önüne geçmesini sağlamaktadır. 

Hizmet İnovasyonu Örnekleri Nelerdir?

Ülkemizde eğitim, sağlık, finans veya alışveriş gibi farklı sektörlerde öne çıkan hizmet inovasyon örnekleri bulunmaktadır. Bu örnekler şunlardır:

- Getir: Market alışverişlerini eve ulaştıran başarılı bir hizmet inovasyonu örneğidir.

- İşCep: Bankacılık uygulamasını ilk kez müşterilerin kullanımına açan bankadır. Akıllı telefonlara indirilen İşCep ile finans işlemleri bankaya gitmeden kolay bir şekilde gerçekleşmektedir.

Haberin Devamı

- Yemek Sepeti: Dışarıdan yemek sipariş edilen bir uygulamadır. Bu uygulama ile binlerce lokanta bir araya gelmektedir. Kişiler istedikleri yemekleri uygulama üzerinden adreslerine kolay bir şekilde sipariş edebilmektedir. Yemek Sepeti uygulaması da hizmet inovasyonuna en güzel örneklerden birisidir.