Eğitim Hünnap Ağacı Nerede Yetişir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Hünnap Ağacı Nerede Yetişir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

30.08.2021 - 16:33 | Son Güncellenme:

Doğada pek çok ağaç türü vardır. Hünnap ağacı da en çok sevilen ağaç türlerinden bir tanesidir. Hünnap ağacı ile ilgili günümüzde halen daha birçok araştırma yapılmaktadır. Hünnap ağacı ülkemizde de yetişen bir ağaç olarak bilinmektedir. Son günlerde arama motorlarında hünnap ağacı ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki hünnap ağacı nerede yetişir? Hünnap ağacının kısaca özellikleri nelerdir? İşte hünnap ağacı ile ilgili tüm detayları ile derledik.

Hünnap Ağacı Nerede Yetişir Kısaca Özellikleri Nelerdir

Hünnap ağacı cehrigiller familyasına mensup olan ağaçlardan bir tanesidir. Ülkemizde de bu ağaç türüne rastlanmaktadır. Genellikle ılıman iklimi daha çok seven hünnap ağacı bahar aylarında çiçek açmaya başlar.

Hünnap Ağacı Nerede Yetişir?

Hünnap ağacı dünya genelinde en fazla Kuzey Afrika ve Suriye'de yetişmektedir. Aynı zamanda da Hünnap ağacına Hindistan ve Çin'de de rastlanılmaktadır. Pek çok iklime uyum sağlayan bir ağaç olarak bilindiği için hünnap ağacı ülkemizde de yetişmektedir. Ülkemizde Marmara, Batı ve Güney Anadolu'da yetişmektedir.

Kısaca Özellikleri Nelerdir?

- Hünnap ağacı sert çekirdekli olan bir ağaçtır.
- İlk olarak yeşil olarak meyve vermeye başlar daha sonra meyveleri olgunlaşınca kırmızı ya da siyah rengini almaktadır.
- Vitamin açısından en zengin olan ağaçlardan bir tanesidir.
- Pek çok iklim türüne dayanıklıdır.
- Bu ağaç türü dikenli bir ağaç türüdür.
- İnsan sağlığına faydalı olan çekirdekleri bulunmaktadır.
- Hünnap ağacı dim dik bir şekilde büyür.
- Yaprakları 2 cm uzunluğundadır.

 

Yazarlar