Eğitim Hüzün Yılı Nedir, Ne Zamandır? Hüzün Senesi Yaşanan Olaylar Nelerdir?

Hüzün Yılı Nedir, Ne Zamandır? Hüzün Senesi Yaşanan Olaylar Nelerdir?

30.10.2021 - 02:02 | Son Güncellenme:

Müslümanlar, müşriklerin boykotundan başarı ile çıksa da onların bu sevinci uzun sürmedi. Risaletin onuncu yılında ise, Peygamber Efendimizi himaye ederek her zaman destekleyen iki yakını vefat etti. Allah Resulü bu duruma o kadar üzülmüştü ki bu seneye hüzün yılı ismi verildi. Hüzün yılı nedir, ne zamandır sizler için derledik.

Hüzün Yılı Nedir, Ne Zamandır Hüzün Senesi Yaşanan Olaylar Nelerdir

Hüzün yılı, Miladi takvimin 620 yılına denk gelen peygamberliğin onuncu yılına verilen isimdir. Allah Resulü'nü (sav) himaye eden ve her konuda ona destek veren iki yakınının vefatı onu çok derinden üzdü.

Hüzün Yılı Nedir?

Hüzün yılı, Miladi takvimin 620 yılına denk gelen peygamberliğinin de onuncu yılına verilen isimdir. Allah Resulü'nü (sav) çok seven ve ondan hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen iki yakını vefat etti. Bu durum ise onu çok üzdü. Bu yakınları ise, amcası Ebu Talib ve eşi Hz. Hatice idi.

Hüzün Yılı Ne Zamandır?

Hüzün yılı, miladi takvimin 620. yılına denk gelen zamana denir. Aynı zamanda bu dönemde peygamberimizin, peygamberliğinin onuncu yılı olarak da bilinir. Bu dönemde aynı yıl içinde çok sevdiği amcası Ebu Talib ve eşi Hz. Hatice’yi kaybeden peygamberimiz bu duruma çok üzüldü. Bu nedenle de bu yıla hüzün yılı adı verilir.

Hüzün Senesi Yaşanan Olaylar Nelerdir?

Hüzün senesinde peygamberimize her zaman destek olan ve onu çok seven amcası Ebu Talib ve eşi Hz. Hatice vefat etti. Peygamber Efendimiz sekiz yaşındayken dedesi Abdulmuttalib vefat ettiği zaman amcası Ebu Talib, peygamberimizi himaye altına aldı ve eşi Fatıma binti Eset ile birlikte her zaman koruyup kolladı. Allah Resulü, 25 yaşında Hz. Hatice ile evlenene kadar da amcası Ebu Talib'in evinde kaldı. Bu nedenle de amcasını kaybeden peygamberimiz büyük bir üzüntü yaşadı.