Eğitim İdealize Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İdealize Etmek Ne Demek?

İdealize Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İdealize Etmek Ne Demek?

11.01.2022 - 16:55 | Son Güncellenme:

Bilinmeyen kelimelerin anlamlarının öğrenilmesi, dilin doğru kullanımı açısından çok önemlidir. Bu durum hem yazı dili hem konuşma dili için geçerlidir. Ayrıca bilinmeyen kelimeleri öğrenmek kişinin bilgi haznesini de geliştirir. İdealize ne demek? TDK sözlük anlamı nedir? İdealize etmek ne demek? İdealize sözcüğü hakkında tüm detayları derledik.

İdealize Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İdealize Etmek Ne Demek

İdealize kelimesi, aslında bir terimdir. Bu kelime günlük hayatta kullanılabileceği gibi psikoloji ve edebiyat alanlarında da sıkça kullanılır. Kişinin bir durum ya da kişiye olan bakış açısını anlatır.

İdealize Ne Demek?

İdealize tek başına kullanıma uygun olmayan ve idealize etmek şeklinde kullanılan bir sözcüktür. İdealize, hayalde bir durum ya da kişiyi mükemmel olarak canlandırmak, isteklerine uygun olarak şekillendirme halidir.

TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İdealize TDK sözlük anlamı, gerçekte olmayan bir kişi ya da olayı tasarım olarak varsaymak, en mükemmel hali ile düşünmek şeklindedir.

İdealize Etmek Ne Demek?

İdealize tek başına değil, idealize etmek şeklinde tamlama olarak kullanılır. İdealize etmek ise, mükemmeli hayalde canlandırmak, yetkinliğe ulaşmış son aşama olarak tasarlamaktır.