Eğitim Ieee Nedir, Açılımı Ne Demektir? Ieee Ne Anlama Gelmektedir?

Ieee Nedir, Açılımı Ne Demektir? Ieee Ne Anlama Gelmektedir?

31.03.2021 - 12:34 | Son Güncellenme:

Dünyada çeşitli alanlarda farklı organizasyonlar bulunmaktadır. IEEE de bunların arasında yer almaktadır. IEEE nedir? IEEE açılımı nedir? IEEE hangi amaçlarla kurulmuştur? Sizler için IEEE organizasyonunu derledik.

Ieee Nedir, Açılımı Ne Demektir Ieee Ne Anlama Gelmektedir

 Dünyada bazı kesişim bölgeleri bulunan çeşitli uluslararası alanlar bulunmaktadır. Bunlara bilgisayar, elektrik ve telekomünikasyon gibi örnekler verilebilir. Kar amacı gütmeyen bazı organizasyonlar, bu alanda hizmet veren şirketlerin birbiriyle organize şekilde çalışabilmesi adına çaba sarf etmektedir. IEEE de bunların başında gelmektedir.

Haberin Devamı

 IEEE Nedir?

 IEEE, Institute of Electrical and Electronics Engineers anlamına gelmektedir. Türkçe anlamı ise Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü anlamına gelir. Bu organizasyon, telekomünikasyon, otomasyon, bilgisayar, elektronik, elektrik ve daha birçok alanda mühendislik teori ve uygulamalarının gelişimi için çalışmaktadır. Kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. Dünyanın en önde gelen teknik organizasyonudur. 

 IEEE Önemi ve Büyüklüğü Nedir?

 Bu organizasyonun temelleri 1884 yılında Thomas Edison ve Alexander Graham Bell gibi kişiler tarafından atılmıştır. Günümüzde 150 ülkede 426.000'i aşkın üyesi bulunmaktadır. Türkiye ise sekizinci bölgede yer almaktadır. Bundan dolayı IEEE, üzerinde çalışmış olduğu alanlarda en büyük organizasyon haline gelmeyi başarmıştır. Üzerine çalıştığı alanlarda belli bir standardın yakalanması ve kaliteli işlerin ortaya konulması adına büyük önem taşımaktadır.