Eğitim Ielts Sınavı Nedir, Ne İşe Yarar? Ielts Sınavına Kimler Girebilir?

Ielts Sınavı Nedir, Ne İşe Yarar? Ielts Sınavına Kimler Girebilir?

10.03.2021 - 03:22 | Son Güncellenme:

IELTS sınavı, son zamanlarda karşımıza çıkmaya başlayan bir sınav türüdür. Peki IELTS sınavı nedir? Bu sınav ne için yapılır? IELTS sınavı hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Ielts Sınavı Nedir, Ne İşe Yarar Ielts Sınavına Kimler Girebilir

IELTS sınavı bir İngilizce sınavdır. İngiliz dili, günümüz için en önemli diller arasında yer almaktadır. Global anlamda oldukça yoğun olarak kullanılan bu dil, uluslararası olarak çalışmak isteyen kişilerin öncelikli olarak bilmesi gereken dillerin başında gelmektedir

IELTS Sınavı Nedir?

IELTS sınavı bir İngilizce yeterlilik sınavıdır. Bu sınav aracılığıyla İngilizce seviyenizi kanıtlayabilir ve çeşitli imkanlardan faydalanabilirsiniz. Bu imkanların başında, yurtdışında eğitim alma gelmektedir. Diğer yandan bu sınav aracılığıyla yurtdışında iş aramaya da başlayabilirsiniz.

IELTS sınavında İngilizce ile ilgili olarak dört temel beceri ölçülmektedir. Bu beceriler konuşma, yazma, okuma ve dinleme becerileridir. Tüm bu beceriler için ayrı ayrı notlar alınır. Bu notların ortalaması, sınavın genel puanını belirler.

IELTS Sınavına Kimler Katılabilir?

IELTS sınavına çeşitli gruplardaki kişiler katılabilir. Türkiye'deki üniversitelerde bulunan hazırlık bölümlerine katılmak istemeyen kişiler, bu sınavdan faydalanabilir. Üniversiteye yüksek lisans ya da doktora için başvuruda bulunmak isteyen kişiler de bu sınava girebilir.

Amerika Birleşik Devletleri ya da İngiltere'de bulunan üniversitelere başvuru yapacak olan kişiler de kendini IELTS sınavı ile kanıtlamalıdır. Yurt dışında bir bölgede göreve başlamak isteyen kişiler ve iş başvurusu ya da göçmenlikle ilgili işlem yaptıracak olan kişiler IELTS sınavından faydalanabilir.