Eğitim İftihar Belgesi Nedir, Kimlere Verilir? Üstün Başarı (İftihar) Belgesi Neden Verilir?

İftihar Belgesi Nedir, Kimlere Verilir? Üstün Başarı (İftihar) Belgesi Neden Verilir?

07.04.2021 - 12:04 | Son Güncellenme:

Öğrenciler, yarıyıl ya da yılsonunda takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanırken bazı öğrencilere bir de iftihar belgesi veriliyor. İftihar belgesinin bir diğer anlamı ise, üstün başarı belgesidir. Bunun ardından iftihar belgesi nedir ve kimlere verilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

İftihar Belgesi Nedir, Kimlere Verilir Üstün Başarı (İftihar) Belgesi Neden Verilir

 Karne zamanı gelince pek çok öğrenci takdir ve teşekkür belgesi alırken çok az sayıda bir öğrenci ise, iftihar belgesi almaya hak kazandı. Halk arasında üstün başarı belgesi olarak da bilinen iftihar belgesi öğrencilerin bazı şartları sağlaması sonucunda veriliyor.

Haberin Devamı

 İftihar Belgesi Nedir?

 İlkokul ve ortaokul 5, 6,7 ve 8. sınıflarında öğrencilerin derslerindeki başarı durumuna bakılmaksızın; Uluslararası ve ulusal yarışmalara katılarak ilk beş derece içine giren, ülkemizi temsil eden ve çeşitli kültürel, sosyal ve sanatsal etkinliklerde üstün başarı göstermiş olan öğrenciler yılsonunda “İftihar Belgesi” ile ödüllendirilir. İftihar belgesi, halk arasında üstün başarı belgesi olarak da biliniyor.

 İftihar Belgesi Kimlere Verilir?

 İftihar belgesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim alan öğrencilere verilen özel bir belgedir. Bu belge, öğrencilerin çeşitli ulusal ya da uluslararası yarışmalarda ilk beşe girmesi, okul birincisi olması, şehir ya da ülke çapında sporsal, sanatsal ve kültürel faaliyetler içinde bulunması sonucunda verilir. İftihar belgesi, öğrencilerin derslerinden bağımsız olarak verilen bir belgedir. Bu belge öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif başarıları ile ilgilidir.

Haberin Devamı

 Üstün Başarı (İftihar) Belgesi Neden Verilir?

 İftihar belgesi almak isteyen öğrenciler, çok az sayıda verilen bu belgeyi almak için spor ve kültürel faaliyetlere katılmalıdır. Hatta bu faaliyetleri bizzat kendilerinin düzenlemesi gerekir. Tüm öğretmenleri ve öğrencileri ilgilendiren bu belgenin verilmesi ancak kurul kararı ile verilir. Öğrenciye iftihar belgesi verilmesine oy çokluğu ile karar verilir.