Eğitim Igf-1 Nedir? İnsülin Benzeri Büyüme Faktörü 1 Ne İşe Yarar?

Igf-1 Nedir? İnsülin Benzeri Büyüme Faktörü 1 Ne İşe Yarar?

07.09.2022 - 13:11 | Son Güncellenme:

Çocukların ergenlik dönemlerinin bitimine kadar büyüme hormonları ile gelişimi sağlanmaktadır. Bazı durumlarda insülin maddesi içeren proteinlerin büyüme hormonlarını tetikleyen madde IGF-1 olarak tanımlanmaktadır. IGF-1 büyüme hormonunu hızlandıran, harekete geçiren protein topluluğudur. kemiklerin gelişimini olumlu yönde etkilemekte başta boy uzaması olmak üzere çeşitli vücut gelişimlerin sağlamaktadır. IGF-1 protein yetersizliği sorun yaratmakla beraber fazla olması da olumsuzluk yaratmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Igf-1 Nedir İnsülin Benzeri Büyüme Faktörü 1 Ne İşe Yarar

IGF-1 büyüme hormonlarının yeterli derece çalışması için düzenli fiziksel egzersizler, yeterli beslenme ve protein açısından zengin gıdaların tüketilmesi önemlilik arz etmektedir.

Haberin Devamı

 IGF-1 Nedir?

 Vücudun doğru çalışması ve büyüme hormonlarının sağlıklı çalışmasını amaçlayan protein toplulukları vardır. Ancak bazı durumlarda insülin benzeri IGF-1 yükselir ve kişilerin yaşam kalitesini düşürebilmektedir. Düzenli beslenme, günlük yürüyüş, temiz hava ve sıvı tüketimi bu noktada önem arz edecektir.

 İnsülin Benzeri Büyüme Faktörü 1 Ne İşe Yarar?

 Hormonların doğru çalışması için büyüme hormonlarının dengeli işlevlerini yerine getirmesi önem taşımaktadır. Vücuttaki protein yetersizliği birçok rahatsızlıkları ve hastalıkları ortaya çıkartmakta ve bağışıklık sistemini zayıflatmaktadır. İnsülin benzeri büyüme faktörü bu anda devreye girerek bağışıklığın yükselmesi ve vücudun sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır.