Eğitim İkrah Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İkrah Etmek Ne Demektir?

İkrah Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İkrah Etmek Ne Demektir?

14.06.2021 - 15:58 | Son Güncellenme:

Kelimelerin en doğru anlamı ile kullanılması metin belgelerini ve diyalogları çok daha kaliteli bir hale getirdiği açıkça biliniyor. Bu yüzden kişilerin kelime bilgilerini geliştirmeleri ve anlam bütünlüğü bozulmayan cümleler kurması gerekiyor. Buna ek olarak metin belgelerinin okunabilirlik oranını yükseltmek için kullanılan kelimelerin gerçek anlamlarını ifade etmeleri gerekiyor. İkrah kelimesinin ne anlama geldiğini ve TDK sözlük anlamanı sizin için tüm detayları ile derledik.

İkrah Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İkrah Etmek Ne Demektir

 İkrah kelimesi genel anlamı ile tiksinme ya da iğrenme olarak değerlendiriliyor. Bunun yanı sıra bir kimseye isteği dışında iş yaptırma olarak da biliniyor. Ayrıca ikrah kelimesinin korkutma kelimesini tamamladığı da öne sürülüyor. 

Haberin Devamı

İkrah TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İkrah kelimesinin TDK sözlük anlamı tiksinme veya iğrenme olarak ifade ediliyor. Korkutma ya da isteği dışında iş yaptırma olarak da anlamlandırılıyor.

İkrah Etmek Ne Demektir? 

İkrah etmek genel anlamı ile tiksinmek ya da iğrenmek olarak biliniyor. Bir kimseyi korkutmak ya da ona isteği dışında iş yaptırmak da ikrah etmek olarak değerlendiriliyor.