Eğitim İlayda Şamilgil, Fizikte dünya birincisi oldu!

İlayda Şamilgil, Fizikte dünya birincisi oldu!

09.10.2014 - 13:35 | Son Güncellenme:

Türkiye Özel MEF Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi İlayda Şamilgil, Polonya’da düzenlenen ‘First Step To Nobel Prize In Physics’ yarışmasında dünya birincisi oldu.

İlayda Şamilgil, Fizikte dünya birincisi oldu

Türkiye’den lise öğrencisi Polonya’da düzenlenen ‘First Step To Nobel Prize In Physics’ yarışmasında dünya birincisi oldu.

Özel MEF Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi İlayda Şamilgil, ‘Sıvılardaki Su Oranını Mıknatısla Ölçebilen Ucuz, Hızlı ve Taşınabilir Bir Sistem’ adlı projesi ile Polonya’da düzenlenen yarışmaya katıldı. Yarışmada sıvılardaki su oranının mıknatısla kolay ve ucuz yolla çözülmesini inceleyen 12’nci sınıf öğrencisi, projesiyle dünya birincisi seçildi.

İlayda Şamilgil, “Öğretmenlerime bir amaca doğru giderken, hedef koyma, hedefe doğru adımlarla ilerleme, planlama ve disiplin konularında bana sağladıkları katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bir lise öğrencisinin bilimsel konulara ilgisi varsa, öğretmenlerinin onu yönlendirmedeki önemi çok büyük. Eğer öğretmenler donanımlı ve öğrencileri yüreklendirmeye hevesliyle öğrencilerin başarıyı yakalayamayacağı bir konu yok” dedi.

Yarışmada fizik profesörleri tarafından yapılan ilk incelemeler sonucunda ‘Onur Ödülü’ne de layık görülen Şamilgil’e bir teşekkür hediyesi de İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’dan geldi.