Eğitim İlköğretim okulundan "OKL Kredi Kartı Projesi"

İlköğretim okulundan "OKL Kredi Kartı Projesi"

02.03.2008 - 19:54 | Son Güncellenme:

"Alo Ödev Hattı" projesiyle adını duyuran Ankara’nın Temelli Beldesine bağlı Malıköy’de bulunan Malıköy Elektirik Santralı İlköğretim Okulu şimdi de eğitime katkı sağlamak amacıyla “OKL Kredi Kartı" projesiyle gündeme geldi

İlköğretim okulundan OKL Kredi Kartı Projesi

"Alo Ödev Hattı" projesiyle adını duyuran Ankara’nın Temelli Beldesine bağlı Malıköy’de bulunan Malıköy Elektirik Santralı İlköğretim Okulu şimdi de eğitime katkı sağlamak amacıyla ""OKL Kredi Kartı" projesiyle gündeme geldi. Projeye, Polatlı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek veriyor.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Malıköy Elektrik Santralı İlköğretim Okulu Müdürü Haluk Ateşer ""Bilindiği üzere okullarımızın en büyük sorunlarının başında ekonomik sorunlar geliyor. Okullarımız birçok ihtiyacını Okul Aile Birlikleri aracılığıyla velilerden almış oldukları bağışlarla gidermeye çalışmaktadır. Okullar maddi sıkıntı içerisinde boğulmaktadır. Özellikle köylerimizin son yıllarda yaşadığı ekonomik krizler köy okullarımızı doğrudan etkilemiştir" dedi.

Malıköy Elektirik Santralı İlköğretim Okulu müdürü ve öğretmenleri OKL Kredi Kartı projesinin okulların maddi ihtiyaçlarını gidereceği, özellikle köy oklularının kalkınmasına büyük yarar sağlayacağı düşüncesinden hareketle geliştirdiklerini ifade ettiler.

HEM ALIŞVERİŞ YAPIN, HEM FAYDA SAĞLAYIN

""OKL Kredi Kartı" ile yüzde 100 eğitime destek elde edilmesi amaçlanıyor. Kart ile kullanıcılara avantajlı alışveriş fırsatı sunulurken, öte yandan da eğitim-öğretime destek, Mehmetçik Vakfına ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de katkı sağlama şansı yaratılıyor.

Türkiye’de bir ilk olacak olan OKL Kredi Kartı kullanıcıları bu yolla anlaşmalı firmalar aracılığıyla hem eğitime katkıda bulunmuş hem de yapmış oldukları katkının tamamını Eğitime yüzde 100 destek projesi kapsamında vergiden düşülecek.

OKL Kredi Kartı ile biriken paranın yüzde 70’inin okulların, yüzde 15’inin Mehmetçik Vakfının ve yüzde 15’inin de Türk Silahlı Kuvvetlerinin kalkınması için kullanılacağı belirtildi.