Eğitim İnheritance Ne Demek, Türkçesi Nedir? Programlamada İnheritance Ne Demek?

İnheritance Ne Demek, Türkçesi Nedir? Programlamada İnheritance Ne Demek?

24.05.2022 - 14:15 | Son Güncellenme:

İnheritance, İngilizce kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Dilimizde çok yaygın olmamasına rağmen birçok kişi günlük yaşamda kullanmaktadır. Peki, inheritance ne demek? İnheritance Türkçe'si nedir? Proglamada inheritance ne demek sizler için ayrıntılarıyla derledik.

İnheritance Ne Demek, Türkçesi Nedir Programlamada İnheritance Ne Demek

İnheritance, kalıtım kavramı olarak ön plana çıkmaktadır. Atadan oğula bırakılanı anlatan inheritance kelimesi, Java programlamada kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

İnheritance Ne Demek?

İnheritance kelime anlamı olarak miras ve veraset anlamları taşımaktadır. Nesne yönelimi programlamanın temelini oluşturan inheritance, önemli prensiplerden biri olarak görülmektedir. Bir sınıfın başka bir sınıftan miras alması demek olan inheritance için ortak metot ve özellikler kullanılmaktadır.

İnheritance Türkçe'si Nedir?

İnheritance kelimesi dilimizde kalıtım olarak geçmektedir. Programlamada kalıtımdan çok sık faydalanılmaktadır. Nesne yönelimli bir dil olunduğundan, kalıtım kelimesi yerine anlamını birebir taşıyan inheritance kelimesi tercih edilmektedir.

Programlamada İnheritance Ne Demek?

Programlamada inheritance kelimesi, tanımlanmış metotların veya değişkenlerin yeniden tanımlaması gerekmeden yeni bir sınıfa taşınması durumunu açıklamaktadır. Programlamada inheritance için yapılan iş, bir alt-sınıf türetilmesi olmaktadır. Aynı zamanda türetilen alt sınıf, üst sınıfa bağlı bütün metot ve değişkenleri taşımaktadır.