Eğitim İnkaların Onüçüncü Ve Son İmparatoru Kimdir?

İnkaların Onüçüncü Ve Son İmparatoru Kimdir?

16.05.2021 - 04:24 | Son Güncellenme:

Antik Dönemin en önemli imparatorlukları arasında İnkalar gelir. Uzun yıllar yaşamış olan ve dönemin en güçlü devletleri arasında yer almaktadırlar. Peki İnkaların on üçüncü ve son imparatoru kimdir? İşte bu konuda merak edilenler.

İnkaların Onüçüncü Ve Son İmparatoru Kimdir


Mimari açıdan pek çok önemli eser bırakan inkalar, aynı zamanda bilim açısından da oldukça gelişmiş bir toplumdu. Milattan önce kurulmuş olan bir ülke olması ile beraber, İnkalar'ın son İmparatoru kim olduğu merak ediliyor.

İnkaların On Üçüncü ve Son İmparatoru Kimdir?

İnkalar'ın 13. ve son imparatoru Cajamarca’dır. Bir iç savaş neticesinde ölen babası ve öldürülen kardeşinin ardından, İnka İmparatorluğu'nun başına geçmiştir. Aslında kardeşi üveydi ve bulunan bilgilere bağlı olarak kardeşini kendi öldürdüğü öne sürülmektedir.

İnkalar'ın son ve 13. İmparatoru olması ile beraber, aynı zamanda en zorlu dönemi yaşamış hükümdarlardan biridir. Özellikle inkalara gerçekleştirilen İspanyol soykırımı neticesinde, İnka toplumunun sonu gelmiştir. Diğer yandan hem bilim açısından hem de ekonomik ve astroloji konusunda, dünyanın en önemli toplumları içerisinde yer alıyorlar. Günümüze ulaşmış ve gizemi hala korunan pek çok önemli tarihi yer almaktadır.