Eğitim İntifada Ne Demek? İntifada Tdk Sözlük Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

İntifada Ne Demek? İntifada Tdk Sözlük Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

06.04.2021 - 06:03 | Son Güncellenme:

Anlamını bilmediğiniz kelimelerin ne anlama geldiğini öğrenmek isteyebilirsiniz. Siz de duyduğunuz kelimelerin anlamları ile ilgili olarak bilgi edinmek isterseniz araştırma yapabilirsiniz. İntifada kelimesini de eğer ilk kez duyduysanız anlamını öğrenmek istiyor olabilirsiniz. İntifada ne demek? İntifada TDK sözlük anlamı nedir, nasıl kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

İntifada Ne Demek İntifada Tdk Sözlük Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır

İntifada kelime anlamı olarak ayaklanma manasında kullanılmakta olan bir kelimedir. İsrail ve Arap halkını ilgilendiren tarihi bir olayla ilgili olduğu söylenebilir. Aynı zamanda birinci intifada ve ikinci intifada olarak iki farklı şekilde de bilinmektedir.

İntifada Ne Demek?

İntifada kelimesi, Arapça bir kelime olarak bilinmektedir. İsraillerin yaptığı işgale karşı olarak Arap halkının yaptığı ayaklanmayı ifade etmektedir. İntifada, Filistin halkının başkaldırması olarak da ifade edilebilecek olan bir olay için kullanılan kelimedir.

İntifada TDK Sözlük Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Sözlük anlamı olarak intifada kelimesi, ayaklanma manasına gelmektedir. Filistin de iki kez yaşanmış olduğu söylenebilir. İsrail tarafından yapılan saldırıya karşı Filistinlilerin yapmış olduğu ayaklanma intifada olarak adlandırılır.