Eğitim İnvaziv Ne Demek? Tıp Dilinde İnvaziv Ve Non-İnvaziv Ne Anlama Gelir?

İnvaziv Ne Demek? Tıp Dilinde İnvaziv Ve Non-İnvaziv Ne Anlama Gelir?

10.03.2021 - 03:03 | Son Güncellenme:

Bitki ve hayvanların sağlığında kullanılan bir kelime bulunmaktadır: invaziv. Oldukça önemli bir kelime olan ve bir tehlike teşkil edebilen invaziv nedir? İnvaziv türleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

İnvaziv Ne Demek Tıp Dilinde İnvaziv Ve Non-İnvaziv Ne Anlama Gelir

İnvaziv zararlı oluşumlara verilen isimdir. Bu terim, özellikle hayvan ve bitkiler için kullanılmaktadır. Genellikle, tehlikeli durumlara işaret etmektedir. Gerekli müdahalenin en kısa sürede yapılması gerekir.

İnvaziv Nedir?

İnvaziv, zarar verici olan doku oluşumlarını nitelemek adına kullanılan bir kelimedir. Bu doku, yayılan bir zararlı etki niteliği taşımaktadır. Özellikle hayvanlarda ve bitkilerde karşımıza çıkmaktadır. En kısa sürede tedavi edilmesi adına adımlar atılması gerekmektedir. Tedavi yöntemi olarak cerrahi işlemler yapılmaktadır.

Non-invaziv Nedir?

Doku, non-invaziv niteliğine de sahip olabilir. Bu durumda, doku cerrahi işlem gerektirmemektedir. Bu dokular, canlıya çok büyük zarar vermemektedir. Tedavi etmek adına çeşitli adımlar atılabilse de bu durum bir ihtiyaç değildir.

Minimal İnvaziv Nedir?

Minimal invaziv durumlarında küçük cerrahi işlemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu durumda doku, canlıya zarar verecek nitelikte olsa da, basit cerrahi işlemler aracılığıyla tedavisi rahatlıkla gerçekleştirilebilmektedir.

Yazarlar