Eğitim İsale Hattı Nedir, Ne İşe Yarar? İsale Hattı Çeşitleri Nelerdir?

İsale Hattı Nedir, Ne İşe Yarar? İsale Hattı Çeşitleri Nelerdir?

02.11.2021 - 16:31 | Son Güncellenme:

İsale hattı son zamanlarda oldukça fazla karşılaşılan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. İsale hattının ne olduğunu bilmek için ise isale kelimesinin anlamını da bilmek gerekmektedir. İsale hattı nedir, ne işe yarar? İsale hattı çeşitleri nelerdir? İsale hattı ile ilgi ve isale hattı çeşitleri ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.

İsale Hattı Nedir, Ne İşe Yarar İsale Hattı Çeşitleri Nelerdir

İsale hattı kelimesini duyduğunuz zaman isale kelimesinin anlamının akıtma manasına geldiğinin bilinmesi gerekmektedir. İsale hattı denildiği zaman su dağıtım alt yapısı ifade edilmek istenmektedir. Su aktarımını sağlayan isale hattı, kaynaklardan alınan suların dağıtım birimlerine iletilmesini sağlamaktadır. Suyun dağıtımı için isale hattının gerekli olan bir sistem olduğu ifade edilebilir.

İsale Hattı Nedir, Ne İşe Yarar?

İsale hattı yerleşim birimlerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için yer altına döşenen su dağıtım alt yapısı olarak bilinmektedir. İsale hattının suların iletilmesine katkı sağladığı bilinmektedir. Türkçede ise isale hattının su akıtma hattı olarak ifade edildiğini söylemek mümkündür. İsale hatları suyun iletilmesini sağlayan bir sistem olarak ifade edilebilmektedir. İsale hatları yer altında bulunmaktadır. Aynı zamanda suların akış şekillerine göre de farklılık gösterdiği bilinmektedir.

İsale hattının yaradığı iş ise suların dağıtımının sağlanması olarak ifade edilebilir. İsale hatlarının doğru bir şekilde planlanmasının da büyük bir öneme sahip olduğu bilinmektedir.

İsale Hattı Çeşitleri Nelerdir?

İsale hatlarının suyun akım şartlarına bağlı olarak farklılık gösterdiğini söylemek mümkündür. İsale hatları suyu kaynaktan alarak ihtiyaç bölgesine götürülmesine olanak sağlamaktadır. İshale hatları; serbest yüzeyli iletim hatları ve basınçlı iletim hatları olarak iki şekilde bulunmaktadır. Serbest yüzeyli iletim hatlarının ise basınçsız iletim hattı olduğunu söylemek mümkündür. Basınçlı iletim hatlarının; cazibeli, terfili ve kısmen caibeli, kısmen terfili olduğu bilinmektedir.