Eğitim İskelet Kası Nedir, Ne İşe Yarar? Görevi Ve Özellikleri Nelerdir?

İskelet Kası Nedir, Ne İşe Yarar? Görevi Ve Özellikleri Nelerdir?

08.12.2021 - 02:02 | Son Güncellenme:

Vücudun en önemli kas yapıları içerisinde şüphesiz iskelet kası gelmektedir. Özellikle sağlamış olduğu görevleri ile beraber önemli bir yer tuttuğunu ifade etmek mümkün. Peki İskelet kası nedir, ne işe yarar? Görevi ve özellikleri nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

İskelet Kası Nedir, Ne İşe Yarar Görevi Ve Özellikleri Nelerdir

Canlı vücudunda iskelet kasları değişik bölümlerde yer alır. Bu bölümler özellikle vücudun iskelet üzerinden hareket etmesini sağlayan en önemli temel unsurlar olarak öne çıkar. Yaşanan sinir uyarılması ile beraber bu doğrultuda iskelet kası harekete geçer. Vücudun en önemli yapı taşları arasında geldiğini ifade etmek mümkündür.

İskelet Kası Nedir?

İskelet kası, 3 kas doku türünden biri olarak öne çıkar. Aynı zamanda çizgili kasın bir türlü olarak da ifade etmek mümkün. Somatik sinir sistemi tarafından uyarılması ile beraber vücudun hareket etmesini sağlayan en önemli kasları içerisinde gelmektedir. Kemiklere ise kolajen demetlerinden oluşmuş tendonlar üzerinden bağlanır.

İskelet Kası Ne İşe Yarar?

Vücudun dengeli şekilde hareket etmesini sağlayan en önemli sistemler arasında iskelet kası yer almaktadır. Özellikle somatik sinir sistemi tarafından uyarılması ile beraber, vücudun sağlıklı biçimde hareket etmesi görevini üstlenmektedir. Özellikle vücudun isteğe bağlı hareketini sağlaması üzerinden önemli bir yer taşıdığını ifade etmek mümkün.

İskelet Kası Görevi ve Özellikleri Nelerdir?

İskelet kasları başlı başına vücudun hareket etmesini sağlayan yapılardır. Özellikle bu durumun vücudun isteğine bağlı olarak hareket etmesi için öne çıkan kasları olduğunu söylemek mümkün. Vücuda kolajen demetlerinden oluşmuş tendonlar eşliğinde bağlıdır. Aynı zamanda somatik sinir sistemleri ile beraber uyanır. Güçlü bir kas yapısıdır ve iskeletin birçok değişik bölgesinde yer alır. Aynı zamanda İskelet ve organ arasında önemli bir köprü görevi taşıdığını ifade etmek mümkündür. Vücudun en önemli kas grupları arasında bulunmaktadır.