Eğitim İşkur Kursları Nelerdir? İşkurda En Çok İlgi Gören Meslekler Hangileridir?

İşkur Kursları Nelerdir? İşkurda En Çok İlgi Gören Meslekler Hangileridir?

31.03.2021 - 16:21 | Son Güncellenme:

İşkur yüzbinlerce kişiye iş bulan bir kurumdur. İşkur kursları ile birlikte sertifika programları verilmektedir. İşkur kursları ile ilgili birçok araştırma yapılmaktadır. İşkur aracılığı ile ilgi gören pek çok meslek vardır. Bu kurslara katılarak meslek edinen kişiler daha sonra meslek sahibi olmaktadırlar. İşkur kursları ile meslek edinmek isteyenler internet üzerinden araştırma yapmaktadırlar. Peki İşkur kursları nelerdir? İşkur’da en çok ilgi gören meslekler hangileridir? İşte İşkur kursları ile ilgili tüm detaylar.

İşkur Kursları Nelerdir İşkurda En Çok İlgi Gören Meslekler Hangileridir

 İşkur kursları internet üzerinden her yıl yayınlanmaktadır. İşkur aracılığı ile bu kurslar yapılır ve binlerce kişi istihdam edilmektedir. İşkur kurslarına başvuru yapmak için öncelikle İşkur kurumlarına doğrudan başvuru yapmak gereklidir. Bu kurslara devamlılık son derecede önemlidir.

Haberin Devamı

İşkur Kursları Nelerdir?

1) Beden İşçisi

 İşkur bünyesinde en çok katılan kurslar arasında beden işçiliği gelmektedir. Beden işçiliği inşaat başta olmak üzere birçok alanda ihtiyaç duyulan işçilere yönelik verilen bir kurstur. Beden işçiliği kursunu başarılı bir şekilde bitiren kişiler artık vasıflı bir beden işçisi olarak hizmet vermeye devam etmektedirler. Bu şekilde istihdam edilerek çeşitli şirketlerde çalışmaktadırlar.

2) Garson

Garsonluğun incelikleri ve nasıl servis elemanı olur şeklinde verilen kurs eğitimlerinden birisi de garson servis elemanlığı kursudur. İşkur bünyesinde en çok katılan kursların başında yer almaktadır. Öyle ki İşkurda en çok istihdam sağlanan meslek dalları arasında garsonluk da yer almaktadır.

Haberin Devamı

3) Kuaförlük

 Kuaförlük de yine bir başka İşkur kursları arasındadır. Kuaför eğitimi verilerek kalfalık ve ustalık eğitiminin verildiği bu kurslarda kuaförlüğe dair bütün detaylar öğretilmektedir. Kursu başarılı bir şekilde bitiren kişiler kuaför olarak da istihdam edilmektedirler.

4) Fotoğrafçılık

Fotoğrafçılık da en çok rağbet gören mesleklerden bir tanesidir. İşkur aracılığı ile fotoğrafçılığın da eğitimleri verilmektedir. Bu eğitimi tamamlayan kişiler de yine sertifikalı bir şekilde İşkur tarafından fotoğrafçı olarak istihdam edilirler. Bu şekilde yeni mesleklerine kavuşarak fotoğrafçılık işçiliğini sürdürmektedirler.

5) Grafik Tasarımcılığı

Son yıllarda en popüler olan meslek dallarından bir tanesi de grafik tasarımcılığıdır. Grafik tasarımcılığı eğitimi İşkur tarafından en çok verilen eğitimlerden bir tanesidir. Bu şekilde İşkur aracılığı ile yeni meslek sahibi olan kişiler grafik tasarımcısı olarak istihdam edilerek yeni mesleklerine başlamaktadırlar.

6) Ön Muhasebeci

 Muhasebecilik mesleğini icra etmek isteyen kişiler için İşkur tarafından açılmış ve en çok talep edilen meslekler arasında ön muhasebecilik gelmektedir. Ön muhasebecilik en çok tercih edilen mesleklerden bir tanesidir. Başarılı bir şekilde bu kursu bitiren kursiyerler artık ön muhasebeci olarak çalışmaya başlayabilirler.

Haberin Devamı

7) Hasta Danışmanı

 Sağlıkçı olarak meslek edinmek isteyen kişilere de hasta danışmanlığı olarak İşkur tarafından açılan kurs ile eğitim verilmektedir. Bu eğitime katılan ve başarılı bir şekilde eğitimi tamamlayan kişilere hasta danışmanı unvanı erilmektedir. Hasta danışmanı olarak mesleğini icra edebilirler.

İşkurda En Çok İlgi Gören Meslekler Hangileridir?

Her yıl binlerce kişi İşkur aracılığı ile meslek edinip istihdam edilmektedirler. İşkur aracılığı ile en çok rağbet gören meslekler ise şu şekildedir;

 - Büro Memuru

 - Güvenlik Görevlisi

 - Satış Danışmanı

 - Turizm ve Otelcilik

 - Temizlik Görevlisi

 - Elektrikçi